lördag 8 mars 2014

Vrigstad 2014

För en vecka sen hade jag en helt fantastisk helg! Jag var på Stickhelg i Vrigstad 2014 som arrangerades på IM-gården av underbara Emma och hennes mamma Barbro.

Helgen började vid 17-tiden. Jag blev upphämtad nära jobbet strax före tre av IreneJB och i bilen var vi sammanlagt fyra härliga stickerskor. Vi åkte söderut och jag passade naturligtvis på att sticka redan i bilen. Vädret var ganska disigt men när vi stannade till för en bekvämlighetspaus vid Vättern sprack solen fram litegrann. Det var så vackert!

När vi kom fram blev vi välkomnade av Emma och Barbro och visade till våra rum. Jag sov i ett rum som hette Indien. Bortanför rummen som var namngivna efter länder långt bort från oss låg samlingsrummet världens ände! Där hade ett helt gäng från Norrköping samlats och jag satte mig där för att umgås med e härliga tjejerna. Mat serverades ganska snart och köket var väldigt duktiga på att få fram specialkost så jag hade inga problem att få det jag behövde. Efter maten startade jag med kvällens handarbete som var att sy fast knappbandet på min uppklippta Idunn-kofta. Att sy fast saker är inte det roligast jag vet, men med lite sällskap gick det bra :) Jag gick runt till lite olika ställen och träffade nya vänner och även några jag stalkar på Instagram: Inte minst Emma själv, jag tyckte det var superhärligt att få träffa Maria Olsson, som var min favoritpratare i Stickwithuspodcast och kommenterat en del på Instagram. Att få sitta ner att prata med Petra och Mia från Magasin Duett var underbart, dem träffade jag lite ytligt på Syfestivalen i höstas och nu fick jag möjlighet att prata med dem lite mer.

Trots att jag satt uppe till efter två blev banden till Idunn inte klar... Sömn var inte min mest prioriterade sysselsättning den här helgen :)
Basic Black
Copyright: Veera VälimäkiEfter frukost lördag morgon blev jag i alla fall klar med sömnaden och då var det dags att gå upp på övervåningen. För där hade Magasin Duett dukat upp sina fina garner. Jag hade sen tidigare planerat att handla Magasin Duett Supersoft till Maria Olssons fina sjal Brolly som finns med i senaste numret av Pom Pom Quarterly. Jag gjorde i stort sett bara ett impulsköp. På fredgaskvällen såg jag Petra börja på en ny kofta av Veera Välimäki, Basic Black. Den är helt rätstickad uppifrån och ner. Helt i min smak! Raskt köpte jag mönstret och Magasin Duett hade Garnet! Onion Tussah Silk, ett helt underbart garn i merino och silke.

Tussah Silk! Det röda till vänster köpte jag

Magasin Duett Supersoft!

Mer Magasin Duett Supersoft!
Jag köpte också några fina knappar till Idunn och i Frisky Frog's Bod hittade jag fina, grå knappar till Tussah Silk-koftan.
Garner till lotteriet
Vi tog oss en liten promenad efter lunch och efter fikat blev det dragning på garnlotteriet. Jag valde några lite tjockare garner. Vad gör man inte för att hålla nere stashen. För övrigt stickade jag nog mest på min Color Affection under eftermiddagen.

Brolly
Copyright. Juju Vail
Efter middagen startade jag två nya projekt! Jag passade på att sätta igång Koftan Siri, eftersom det fanns duktiga stickare som kunde hjälpa mig med mönstret. När jag fått kläm på hur mönstret till Siri fungerade startade jag Maria Olssons Brolly. Det kändes väldigt lyxigt att ha självaste designern Maria mitt emot mig och kunna ställa lite frågor. Maria hade stort tålamod med mig när jag kom med alla möjliga dumma frågor :o

Lördagen tog slut alldeles för fort och efter för lite sömn (igen) ringde klockan så jag kunde komma upp och se starten till Vasaloppet. Det är väldigt bra stick-tv. Efter frukost lyxade jag till det med en helmassage av lokal massör som var väldigt duktig. Jag fick bra träningstips av henne också. Tiden gick bara alldeles för fort. Visp så var klockan tre och det var dags att bryta upp. Men inte innan vi fått smaka på äkta Småländsk Ostkaka. Det hör ju till :)

Vi hade lite otur med vädret på vägen hem. Det hade startat att snöa. Så det var nog lite jobbigt för chaffören. Jag kom hem lagom till familjens middag och fick möjlighet att mysa med dem också :)

Stort tack till alla deltagare och arrangörer i Vrigstad. Det var helt fantastiskt att få träffa er alla.
Naturligtvis vill jag rikta ett extra stort tack till Emma och Barbro som lagt ner otrolig energi för att ge oss en underbar helg! 

2 kommentarer:

 1. Tack själv Anna!
  Det är så roligt att träffa er alla och efteråt läsa om hur ni haft det :-)
  Hoppas verkligen vi ses igen!
  Klart vi gör!

  SvaraRadera
 2. Men, jag som hela tiden trott att det legat i Värmland, och därför tyckt det var lite drygt att åka. Så ligger det ju i grannlandskapet. Får bli nästa år, för det verkar ju varit supermysigt.

  SvaraRadera