fredag 10 oktober 2014

Stick-LAN i Djupsjöhult 15-16/11


När novembermörkret sänker sig över nejden behöver vi något som livar upp. Om stickning är ditt intresse kan jag verkligen rekommendera att vara med på  Stick-LAN på Björkö Friskola i Ljungsbro, för där ordnar jag en stickhelg i all enkelhet.
Datumet är 15-16/11-2014.

I vintras ordnade vi Stick-LAN på samma plats, Björkö Friskola ligger ungefär två mil norr om Linköping Närmaste samhälle är Ljungsbro, där det finns bra service: bland annat affär, chokladfabrik och simhall. Till Ljungsbro samhälle är det omkring 2km.

Helgens fokus kommer att vara att umgås och att sticka. Vi hjälps åt att laga mat och städa. Om vi har tur kan det komma en massör som kan hjälpa våra ömma nackar. Det beror lite på om hon har möjlighet.

Björkö Friskola har waldorf-inriktning och det märks ganska tydligt på husets inredning. Trots att det är förskola och fritids i huset, är det charmigt och ger en inspirerande miljö att handrarbeta i.

Huset består av två våningar. På den övre våningen finns två samlingsrum där vi övernattar på medhavda madrasser eller tältsängar.

På bottenvåningen finns ett litet mysrum, ett stort rum (där alla får plats att sitta på medhavda stolar) och ett stort bonnkök där vi lagar vår mat och äter och fikar ihop.

Det finns två toaletter med handfat men inga duschar.

Ankomst sker lördag förmiddag från kl 09.00 och vi tar en kopp kaffe/te efterhand som vi dyker upp och ställer i ordning.

Övriga fasta händelser är lördag lunch, fika och middag samt söndag  frukost, lunch och till sist eftermiddagsfika. Vid 16-tiden på söndagen kommer det att vara dags att börja städa så det är fint när barnen kommer tillbaka till sitt fritidshus på måndag morgon.

Som sagt kommer vi att sticka och handarbeta så händerna glöder :) Vi kan säkert få ihop några workshops tillsammans om vi vill. Var och en bidrar med sin kunskap.

Den som vill ta med ett försäljningsbord lämnar ett bidrag till lotteriet som anordnas på lördag vid fikat. En lott till lotteriet ingår för helgens alla deltagare. Om man som privatperson vill lämna ett bidrag till lotteriet får man en lott extra. Garner till lotteriet måste vara mins 75% naturmaterial med ett värde omkring 75kr.

Priset för helgen är 350 kr, då ingår all mat och plats att sova. Alla turas om att hjälpa till med städning och matlagning.

Max antal deltagare är 18 och först till kvarn gäller!
Bindande anmälan sker till min mail:
           alpakkaanna(at)gmail(dot)com
Kom ihåg att ange eventuell specialkost. Ange även samtidigt vad du helst önskar hjälpa till med: baka, handla, laga mat eller städa (eller något jag inte tänkt på?)

Betalning sker senast 31/10. Om man inte betalt då stryks anmälan.
Om avanmälan sker efter 31/10 men senast 11/11 återbetals 250kr.
Ingen återbetalning om avanmälan efter 11/11.

Så om du vill hänga med och sticka så passa på att anmäla dig, jag är övertygad om att vi tillsammans kan få en underbar helg! Visserligen kommer vi att bo relativt enkelt, men å andra sidan, är vi där för att sova eller sticka? ;)


1 kommentar: