måndag 10 november 2014

Stickar och drömmer

Min startitis i augusti och september känner jag fortfarande av. Det finns lite att välja på i min stickhörna just nu.

Jag har fina Pergola Cardigan av Maria Magnusson och så Filijokus av Åsa Tricosa. Men Filijokus måste jag rippa lite på eftersom den är för stor i kroppen, det är första gången jag stickar tröja enligt Zigurat-metoden, så jag är inte riktigt van med hur man anpassar mönstret till kroppen samtidigt som tröjan blir användbar.

Ett par Tardis-sockar har jag påbörjat. Eftersom de är till sonen är de som vanligt i Austermann Step. Hos Ull-kullan hittade jag faktiskt en blå nyans som är helt ok för Tardis-sockar, det passar väl någon Doctor's Tardis i alla fall?

Men egentligen vill jag bara börja på nya, roliga stickningar :P
Knit.fm håller på att KAL:a Fetherweight... Hur sugen är jag inte på det??? Jag har ju ett jättebra garn som vore som klippt och skuret till det: Design.Dk Duo silke/merino

Och så har jag hittat det perfekta mönstret till mitt mörkgrå Cascade 220: Kaia som har ett flätmönstrat ok stickat på tvären och är slätstickad för övrigt.

Men ha ni sett Outlander-sjalen? Ända fram till Syfestivalen trodde jag att jag skulle sticka den i Visjö-garn, men på då köpte jag Donegal Tweed av Tant Kofta istället. Turkos och bränd orange. Det ser så snyggt ut ihop i härvorna i alla fall. Jag har provat att tvätta härvorna, så det mesta av spinnoljan är borta. Garnet blev verkligen supergosigt efteråt. Hoppas att sjalen blir bra också, men jag ska försöka hålla mig ett tag till innan jag börjar med den.

Ett garn jag verkligen vill sticka en tröja eller kofta av är Malabrigo Sock! Men vad ska det bli... En Emelie vore ju himla fint.

En Ravello till dottern har jag lovat... Jag har tillräckligt mycket Supersoft i stashen så det räcker. Maken har också blivit lovad en tröja som jag ska sticka av Hjertegarn Silk Alpaca som jag köpt på min LYS, GarnNetto.

Men efter Syfestivalen trängdes alla underbara ideer undan av Pebble | Cliff av Shellie Anderson, jag lyckades hålla mig ifrån att att börja innan den 1/11, då startade vi en Intstagram-KAL. Det är drygt 10 glada stickerskor som håller på och några till är på gång, faktiskt! Kolla in #PebbleCliffKAL på Instagram.

Jag var lite busig i efter Syfestivalen och lade upp vantarna Berceau av Maria Magnusson, kitet som jag köpte på Syfestivalen. De är i Magasin Duett Mohair Tweed. Ett superläckert garn!

Ändå har jag lyckats avmaska några saker den senaste tiden:
Koftan Siri av Viffla, Linnea Öhman (men jag har knapparna kvar... så bilder får vänta lite...),
Curiuos Collective 2014-sjalen (mer om det i ett separat inlägg senare)
Ett par lite tjockare Austermann-sockor till sonen inför vintern.

Jag saknar inte stickningar i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar