lördag 26 november 2016

På stickorna

Just nu har jag lite fler projekt på stickorna just nu än jag egentligen känner är bekväm med. Jag vill visserligen ha lite att välja på men när det blir för mycket så blir jag lite stressad ;)

Det jag stickar mest på är Sonder Shawl av Curious Handmade. Den ingår i kollektionen The Shawl Society som består av 6 omväxlande sjalar. När jag köpte kollektionen visste man inte vilka sjalar som skulle ingå. Jag har hunnit sticka klart två av dem är ungefär halvvägs med den här.

Två omgångar av Fergus socks, min egen design som kom ut i Avmaskats socktober-nummer förra året, är på gång. För ett par månader sen gav jag ut Fergus på ravelry i sammarbete med den grekiska indie-dyern Tréliz. Så det ena paret stickar jag i Tréliz underbara sockgarn i färgen Fraser som är inspirerat av den tartan som Jamie Fraser bär i tv-serien Outlander. Det är hur snyggt som helst!

Under Sy- och hantverksfestivalen påbörjade jag också ett par Fergus i min samarbetspartner Limmo-designs handfärgade garn. Färgen heter faktiskt helt enkelt röd. Det är en otroligt snygg färg som jag ser fram emot att ha ett par sockor i!

Koftan Epistrophy av Kate Davies började jag sticka på redan under början av året. Helst vill jag få den klar snart så jag kan lägga upp fler tröjor med gott samvete :) Och jag vill förstås ha den färdiga koftan som jag stickar i Solkustens fantastiska Jämtlandsgarn.

I september gav min engelska vän Rachel Gibbs gav ut Time Stream, ett otroligt snyggt sockmönster inspirerat av David Tennants tolkning av Doctor Who. Det var meningen att jag skulle teststicka dem, men jag var så långsam ;) Det är inte svårt, men sockorna kräver full koncentration från mig och det är inte alltid jag kan ge det, så dem stickar jag tyvärr inte på så ofta. Men attans så snygga de kommer att bli i Manduzanas fantastiska glittergarn!

Jag har också en Vivd blanket på gång, inspirerad av min kära vän Kammebornia. Men den har tyvärr legat en hel del på is eftersom jag har stickat en del egna designer under sommaren och hösten. Jag behöver nog ungefär 65 rutor till :o

När Sommar-OS började startade jag på Anniken Allis vackra Gondola Shawl. Det var en rolig mysteriestickning där man via Periscope fick följa Annikens design-process och till och med komma med lite bidrag till inspirationen. Nå, jag har inte kommit så långt på den heller, men jag vill verkligen sticka klart den. Inte minst för att jag vill se hur det vackra garnet, Mood of Colors Talgoxe moods, växer fram.

Det var allt jag har bland pågående projekt. Ja, jag har några UFO:n också, men dem har jag inte rört på länge och de får vila ett tag till ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar