tisdag 14 maj 2013

Små och stora stickprojekt


Att det ska behöva ta så lång tid för mig att sticka små saker. Jag verkar bli väldigt uttråkad. Det tog mig 5 dagar för mig att göra färdigt en enda socka. Visserligen var det med stickor 2,5 i tunt Fingering-garn, men ändå. När jag stickar tröjor kan jag sticka klart den på 1-2 veckor beroende på stickfasthet. 

Det måste vara så att jag inte blir tillräckligt inspirerad av de mindre projekten. Det växer liksom inte ut från händerna och jag får inte samma flyt som när jag stickar något större. När jag stickar runt använder jag aldrig strumpstickor utan alltid "Magic Loop" där man stickar på en lång rundsticka som sticker ut på sidorna i öglor.

Det var likadant när jag skulle sticka ett par handledsvärmare nyligen. De var inte något extra, bara runt, runt med en utstickande tumme, med stickor 4. Ändå tog det flera dagar att få dem klara.

Sockarna stickade jag från tån och upp, det var egentligen ett fiffigt sätt och jag tyckte att det var ett bra mönster med lite roliga tekniker jag inte provat förut. Så länge jag stickade foten var allt frid och fröjd och det rullade på. Sen skulle jag öka för vristen och det partiet var av någon konstig anledning extra tråkigt. När jag väl kom till hälen och intagningarna efter den så rullade det på lite bättre. Eftersom jag vet att resår är extra trist så gjorde jag en kort resår, de passar bra som golfsockar då , tänkte jag. Till sist blev de ändå klara och de ser ut såhär:


Nu kan jag då ÄNTLIGEN fortssätta med min sommartröja i Bambugarn: Shellseeker. Mönstret är jättehäftigt, för när man kommit till midjan så stickar man ut ett ficklock. När det är klart plockar man upp nya maskor bakom ficklocket och man fortsätter på kroppen ner för att skapa själva fickan. Jag är så förtjust i färgerna och jag hoppas att det ska bli en lagom varm sommar så att jag kan använda den. Ännu vet jag inte riktigt om garnet räcker. Jag har ganska mycket naturfärgat men inte lika mycket orange. Kanske blir ärmarna lite kortare än orginalet? :)

2 kommentarer:

 1. Tålamod, det kanske du behöver träna upp? eller vad tror du? Tur att vi är olika vi människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur, Inger :)

   Egentligen borde en tröja kräva mer tålamod, tänker jag. Nu har jag iofs inte stickat så många tröjor i tunt garn än...
   Kanske är det för att jag är ute efter det meditativa i stickningen? Att bara mata på varv efter varv :)

   Radera