måndag 24 juni 2013

Besök i garnaffären

Jag hade ärenden på stan (=Linköping) idag och smet förstås in till min favorit-garnaffär GarnNetto. Skulle nog inte ha nåt egentligen, eller kanske ett nystan bara... Det råkade visst bli garn till en hel tröja :o

Jag hade på mig min Shellseeker när jag kom in i affären och vi konstaterade att den blivit lite uthängd när jag använt den. Lite trist, men å andra sidan tål garnet att både tvätta i maskin och torktumlas så det går nog att få fason på den igen. Det går ändå inte att komma i från att den är i största laget, det är rätt vanligt att det blir så när jag stickar...

Så jag bad Elisabeth att hon fick leta upp ett nytt, bra garn åt mig så jag kan sticka en likadan tröja till :)

Det hittade hon förstås, det blev Hjertegarns Cotton Silk i grönt och beige. Det garnet är något tjockare än orginalgarnet till tröjan, men det ska nog gå bra att anpassa den stickade storleken för att få rätt storlek på tröjan. Det gäller bara att vara noggrann när jag stickar provlappen. Den här gången ska jag nog blöta provlappen också innan jag mäter.


En fördel med att blogga sällan är att jag har hunnit med att avsluta en del sen sist. Inte bara stickat, jag har faktiskt fått ihop en virkad sak också!


Shellseekern har jag ju redan nämnt, den är stickad i Järbo Tropik, bambu och bomull. Det garnet ger en underbart skön tröja att bära! Jag kan verkligen rekommendera det!
Jag har hörde talas om ett garn som heter Malabrigo Rios för ett tag sen och velat hitta något att sticka i det. Efter lite letande på Ravelry hittade jag en tröja som kallas Wahine, den var väldigt snabbstickad, förutom att det var spets på ärmarna, men det gick bra bara jag koncentrerade mig. Den stickas uppifrån och ner, så jag utnyttjade tillfället att göra den så kroppsnära som möjligt. Jag är väldigt nöjd med passningen. Och den är sååå skön! Stickad i Merinoull.


Att virka är inte riktigt min starka sida, men när en vän till familjen skulle ta studenten ville jag förstås komma med något personligt. Och för mig är förstås något handgjort väldigt personligt. Jag hittade det här  ugglemönstret Ravelry (var annars?) Förvånansvärt nog så fanns det bara ett fåtal projekt av det här mönstret. Det var till och med så att jag fick en trevlig kommentar av designern när jag var klar :) Vår familj har följt Harry Potter och jag tyckte att den här ugglan påminner om Harrys uggla Hedwig. 

Jag har hunnit med att hjälpa en vän också :) Hon hade hittat mönstret till Den Bästa Ponchon, men hon kan inte sticka. Så vi bytte lite tjänster. Ponchon är hämtad ur Allers i vintras. Det är stickat i Drops Vivaldi och Sandnes Alpakka Silk. Det blev ett jättegosigt plagg.


Idag blev jag färdig med en stickning som kallas Shaker Dishcloth. Ja det är tänkt att vara en disktrasa, men jag tyckte den blev så fin att jag undrar om den ska bli en liten duk/underlägg istället. Färgerna är valda att passa i husvagnen. Det var roligt att sticka den eftersom det var tjockt garn och det byggde på snabbt. Det blir säkert fler liknande stickningar, antagligen både som underlägg och trasor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar