fredag 5 juli 2013

Area 51


Jag har inga ambitioner att göra anspråk på idén till det här inlägget. Jag har blivit inspirerad av gänget som gör Stick with us Podcast och jag såg också miasticks inlägg på ravelrygruppen för Stickwithuspodcast och tyckte det var helt underbart! Tack miastick för ett väldigt bra insitiativ! Jag har inte alls samma mängd, men det är roligt att gå igenom gömmorna.

Blogginläggets titel syftar på att Area 51 är en plats där det finns många UFO (som i Unidentified Flying Object) För oss som stickar betyder UFO UnFinished Object (oavslutade projekt). Så där vi har många UFOn blir det en Area 51 :) Min Area 51 finns i samma garderob där jag har mitt garnlager. Jag börjar att berätta lite om lagret.

Min stash, dvs mitt garnlager, ser ut såhär. Lagret innehåller material till specifika projekt till höger och restgarner med lite mer mängd (>200m) till vänster. I lådorna i mitten har jag lagt: dotterns pågående virkprojekt, förträngda projekt som borde repas upp (=UFO utan ambition) och under det restgarner sorterade i garnvikt från "super bulky" till "fingering". Dessa garner till mindre projekt som disktrasor, lapptäcke eller liknande. Nån dag gör jag nog nåt med dem.Projekten jag har bestämt mönster till i den högra hyllan (utklippt bild och sidoställd)
1.Shellseeker av Heidi Kirrmaier (Hjertegarn Cotton Silk)
2. Honey Cowl till dottern (Plassard Weekend)
3.Northmavine Hoodie av Kate Davies, behöver mer garn till ränderna (Design-Club.dk Duo Silk/Merino)
4.Portland top-down pullover (kanske)
5.Marin av Ysolda Teague (Hjertegarn Alpaca Silk)
6. Blank Canvas av Ysolda Teague (Drops Merino Extra Fine)
7.Wahine av Kelly Brooker (Rowan Creative Focus Linen)

Jag är ingen "monogamstickare" utan gillar att ha flera saker på gång samtidigt. Ibland blir något av projekten liggande så länge att de inte är aktuella längre utan lika bra att riva upp. Sen finns förstås allt däremellan.

Här har jag samlat bilder alla mina WIPs (pågående projekt) och UFOn (ej färdiga projekt som inte jobbats på ett tag)

Jag börjar på dem jag verkligen jobbar med regelbundet:

Uppsalavantar av Eva-Lotta Staffas påbörjade i januari i år. Jag gör några varv då och då på dem. Men jag har nyligen varit tvungen att repa upp en halv vante eftesom den högra blev smalare än den vänstra. 
Blank Canvas av Ysolda Teague påbörjad i juni i år. Den blir nog klar under semestern


De som kommer här var det ett tag sen jag jobbade på, men jag vill få dem klara, så småningom:


Tröja i Fine Wool av SMC påbörjad i höstas. Den är stickad i tunt yllegarn med stora stickor. Den var tänkt som jobbstickning som är lätt att ha med på fikaraster och luncher. Men helt plötsligt tappade jag bort mönstret, nu har jag fått tag på det igen, så det finns ingen anledning att låta det ligga längre!
Den här började jag på 2009 och jag vill verkligen få den klar, men egentligen kommer den att bli för sticksig för mig. Just nu verkar det som om jag har för många maskor på oket. Jag måste nog göra raglanintgningarna tätare. Nån gång kommer jag att forsätta på den.

Det skulle bli sockar till maken, men jag insåg att multifärgade sockor  inte riktigt är hans grej. Det får bli till mig, mamma eller barnen istället. Någon gång senare. Jag började sticka på dem i maj i år.
En julkula med Marius-mönster som jag började på i julas. Den ska bara blockas, fyllas och få en hank, så är den klar. Men det är inte riktigt säsong för julkulor just nu. Den jobbar jag vidare på i höstmörkret.

Till sist kommer vi till kategorin där jag bara borde rippa upp eländet och låta garnet få nytt projekt (eller skänka garnet till skolan)

De skulle bli ett linne i tunt garn och stickor 3,5. Vid den tiden, 2010, hade jag inte tålamod att sticka med så smala stickor. Nu gillar jag inte mönstret längre. Garnet, Sandnes Mandarin Petit, borde få nytt liv :)
Borde den här räknas? Det är egentligen dotterns UFO. Det skulle bli en Åremössa, men jag har inte heller haft lust att göra klar den. Jobbigt garn att jobba i : Milano.
Jag skulle sticka en bolero till dottern när hon skulle gå på fin middag på skolan förra våren och ha klänning. Men det tog tid för mig att sticka spets då, och när boleron inte blev klar i tid lät jag stickningen ligga.
När jag var på Gotland för fyra år sen köpte jag det här fina garnet på torget. Från ett namngivet får! Egentligen är garnet väldigt mjukt, men ändå lite för sticksigt för mig. Nu har jag tappat bort beskivningen... Jag borde verkligen försöka rippa och göra något bättre av det underbart fina garnet från fåret Maja, men det tar emot eftersom jag har både fram och bakstycke klara och en halv ärm. Den får ligga till sig lite till.
Sist men inte minst finns här en riktig raritet, den påbörjades i mitten av 80-talet när jag gick på gymnasiet i Uppsala. Jag köpte garnet på Sabinas garnbod, och mönstret finns faktiskt kvar! Till och med garnerna finns fortfarande att köpa, den är gjord i Drops-garnerna Karisma och Vienna! Jag har inga ambitioner att sticka klart den. Passformen är inte riktigt så som jag vill ha en tröja idag... Men jag har ingen lust att rippa den heller, för jag har inget bättre att göra av garnet. Men det är lite kul att ha ett så gammalt projekt i garderoben!
2 kommentarer:

  1. Heja Anna...! Inte brist på ideer och du verkar ju ha en hel del garn till nya projekt också...! ;) Jag följer fortsättningen med spänning...

    SvaraRadera
  2. Skoj att läsa!Lycka till!

    SvaraRadera