torsdag 4 juli 2013

Samma tröja i alla färger?

I våras köpte jag ett mönster som är helt fantastiskt att sticka efter och ger en så underbart skön tröja. Det är tillverkad av den skottska designern Ysolda Teague och det heter Blank Canvas.

Mönstret ger en rundstickad tröja med en intagning i midjan för att ge en tröja som är mer smickrande för figuren. Oket är stickat med raglan-intagning. Inte en vanlig rak, utan en sadelraglan som också ger en snyggare form på den färdiga tröjan. Det är sådana detaljer som skiljer en vanlig tröja till den perfekta tröjan!

Jag fick upptäckte faktiskt mönstret redan innan det gavs ut. Redan då såg jag att det hade potential att bli en favorit för mig. Samma dag som Ysolda släppte mönstret köpte jag det och påbörjade tröjan.

När jag stickat den första tröjan i grönt satte jag nästan direkt igång med ännu en, denna i svart. Båda dessa Manos Silk Blend, ett garn i Silke och Merinoull.

Båda tröjorna är stickade i samma garn och det töjde sig en hel del efter jag blockat garnet. Ändå gick jag ner mycket i storlek när jag stickade den andra tröjan. Jag skulle nog ha stickat dem med tunnare stickor. Trots att de är lite lösa så är det hur sköna som helst att använda, eftersom de är stickade i


Trots dessa två underbara tröjor är jag inte klar med mönstret. Jag har nyligen påbörjat min tredje Blank Canvas. Den här ska bli en sommartröja och garnet är Järbo Tropik, samma som jag anväde till Shellseeker. Denna gång stickar jag med stickor 3,5 för att få lite bättre fasthet i tröjan. Än så länge ser det bra ut. Jag har påbörjat oket, så jag hoppas att jag ska bli klar med den nästa vecka. Senare i höst är det mycket möjligt att det blir en petrolfärgad i ren merino också.

2 kommentarer: