fredag 9 augusti 2013

Västkusten

Föra året semestrade vi i Norrland och efter det insåg vi att vi tillsammans besökt alla Sveriges landskap utom Bohuslän och Dalsland. Därför gick husvagnen till västkusten i år.

Vi ville ställa husvagnen i södra Bohuslän för att ha som utgångspunkt för utflykter. Stora campingar med massa aktiviteter var inte något alternativ, utan vi var ute efter något lugnare ställe med fräscha servicehus.


Vi valde Vindöns Camping och det kändes helt rätt när vi kom dit. Fantastiskt vacker omgivning en bit från Uddevalla strax norr om Orust. 
På kvällen när vi satt upp yttertältet klart lät det från bryggan, då ordnade de allsång. Lite kul att gå ner och sjunga lite och efteråt var det dans. Vi avslutade kvällen med en promenad i de fantastiskt vackra omgivningarna!
Dagen efter åkte vi till Hoverud för att titta på miljön runt Akvedukten. Visserligen har vi en akvedukt i byn där vi bor, men den är inte lika spektakulär som den i Hoverud. Vi tog en "vacker" väg enligt GPS:en och vi blev verkligen visade ut på småvägar. Det var helt ok eftersom det blev mer bilstickning för mig :)
I Hoverud hittade vi också en mysig restaurang där de serverade en mycket god laxtallrik.
Det blev mycket bilåkning till Håverud så på måndagen räckte det med att åka till Orust, som i stort sett sitter ihop med Vindön där vi bodde. Vi hade tänkt oss att hitta en badplats vid Hälleviksstrand, men kartläsaren (läs jag) var inte så skicklig, men vi hamnade på en udde med härliga klippor. Barnen och maken tog sig ut på en vandring på klipporna medan jag satt kvar och stickade och lyssnade på podcasts. Det var verkligen avkopplande!
Tisdag tog vi oss till Liseberg. Trots det ostadiga vädret var det ganska mycket folk och en hel del köer. Jag tog mod till mig och åkte AtmosFear, två gånger! Det var en superhärlig attraktion. Sen fick barnen gå för sig själva en stund och vi åkte Lisebergsbanan, i värsta regnet! När det var dags för mat gick vi till Hamnkrogen, inte minst för att torka upp :) När vi tagit oss därifrån var det soligt och barnen ville åka lite med oss. Det blev Spökhotellet Gasten, Kållerado och FlumeRide. Dock hoppade jag över Balder denna gång. Istället satte jag mig utanför för att sticka färdigt min tröja. 
Och den blev klar :)

På onsdag fick jag min önskan igenom och vi åkte till Tant Kofta! Hon köper in fina garner och färgar dem själv efter olika inspirationer. Hon var snäll och tog emot oss trots att det inte var hennes ordinarie öppettid. Åh så mycket fina garner hon hade. Efter mycket om och men (familjen var hyfsat sysselsatt med att titta på Tant Koftas underbara kattungar) så bestämde jag mig till slut att köpa garn till en kofta/tröja, en sjal och ett par sockar. Riktigt vilka mönster jag kommer att sticka ifrån har jag inte bestämt till hundra procent, men just nu lutar det åt att jag ska sticka Lauriel av Ysolda av Angorett och någon form av sockar av Wolkenspiel. Till Filisilk fick jag med mönster till Tant Koftas mönster Tre räta & en avig fast helst vill jag nog ha en sjal som är lite mer rundad och inte trekantig, men jag hinner ändra mig många gånger till :)
Torsdagen var vår sista hela dag i Bohuslän och den spenerade vi i Lysekil och Smögen. Havets hus i Lysekil var otroligt intressant och lärorikt. De hade stora akvarier med allt från sjögurkor, humrar och krabbor till plattfiskar, havskatter och hajar. 

Trollkrabba
Blågylta

 
Knorrhane
 
Sjögurka
Kattfisk

I Smögen köpte vi lite havskräftor att ta med till husvagnen. Sen strosade vi runt på bryggan och tittade på det vackra folket och helt otroliga båtar. Det var mycket motorbåtar. En häftig yahct som låg inne var Sea Wolf, den verkar hyras ut med besättning. Det vore nåt ;)
 Innan vi åkte hem stannade vi i Mariestad för att hälsa på släkt. När vi var där fick vi årets varmaste dag och den spenderade vi på stranden tills åskan kom. Åskan var så nära att vi drog ut elsladden till husvagnen och tände ljus istället och myste.


Till slut, efter 1,5 vecka var det dags att dra hem igen, det är ganska skönt att få sova i egen säng igen :)

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig tripp ni gjort.

    SvaraRadera
  2. Verkar ha varit en härligt avkopplande husvagnssemester - speciellt om man gillar stickning! Resebloggen borde heta "AnnaF stickar till Västkusten". :)

    SvaraRadera