söndag 1 september 2013

Hösten är här!


Som många nordbor älskar jag förstås sommarens värme och sol. Men hösten är också helt underbar med alla färger och chansen att få sitta inne och kura utan att behöva känna skuld för att man egentligen borde vara ute och ta vara på det härliga vädret. En annan orsak till att jag gillar hösten är säkert också för att jag fyller år i september.

Månadsskifte innebär också för mig att jag sammanställer min Stash-o-Meter, det är en utmaning startad av eddysblogg (Evelina), en av tjejerna som gjorde Stickwithuspodcast.
Tanken är att det egentligen inte spelar någon roll hur många meter man har i stashen (sitt garnlager) från början utan att man försöker maska av fler metrar än man köper in garn. Hittills i år har jag betat av ungefär 75% av mängden jag köpt. Alltså har jag byggt på stashen, men det kunde ha varit mycket värre ;) Jag har hållit igen ganska mycket eftersom jag tänkt på att jag ska göra något av det jag köpt :) Augusti har varit en väldigt bra månad på det sättet, jag har faktiskt maskat av 2km mer än jag handlat :)

Jag har förstås planer för vad jag ska göra i närtid.
Nu ska jag ta mig an en kofta! Garnet som jag ska använda till mitt livs första kofta är förstås det underbara gröna garnet Angorett jag köpte av Tant Kofta under semestern. Efter många funderingar fram och tillbaka har jag till slut bestämt mig för vilket mönster jag vill använda och det blev Vodka Limonade av Thea Colman.I lagret finns också ett garn i jordtoner och det är Manos Silk Blend. Det ska faktiskt också bli en kofta! Det garnet är lite tjockare så av det planerar jag nu en Nanook av Heidi Kirrmaier. Det är samma designer som jag stickat två Shellseeker av i år.


Det är så långt mina fasta planer sträcker sig. Jag har gått med i Ravelry-gruppen "Harry Potter Knitting & Crochet House Cup" och där ska man göra ett projekt i månaden som följer ett visst tema inom de olika ämnen som undervisas på Hogwarts. Jag hoppas att med lite kreativitet och bra motivering kan man få det mesta att bli godkänt :) Om inte annat kan jag "sticka" emellan med en mössa eller ett par sockar som kan passa in.6 kommentarer:

 1. Angorett verkar vara ett underbart garn. Alla lovprisar det. Måste nog snart skaffa mej egna nystan att klämma på. Modellen på koftan du valt ser jag fram emot att få se i verkligheten, den var riktigt snygg. Jag gillar också hösten (och fyller år i september) då jag kan tända ljus, lyssna på ljudbok och sticka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är bra härligt: det är samtidigt mjukt och samtidigt håller det ihop, som "riktig" ull.
   Men det bästa är nog ändå Tant Koftas färgningar. Hon är grym på färger!

   Radera
 2. Kan riktigt känna hur fint det bruna i Mano silk är! Det blir säkert en fin tröja av det. Tyvärr har jag inte din mailadress, kan du maila till mig? /Kine

  SvaraRadera
 3. Aha. HPKCHC! Kul. Kan tänkas att jag ger mig in igen när kivet lugnat sig. Vilket hus är du i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ansökte tydligen för sent för att få plats, så jag blev inte sorterad :(
   I stället får jag hänga i ett väntrum så länge, så mitt engagemang är sådär. Jag kommer nog att lägga upp ett eller ett par projekt i månaden för att få upp min status till nästa intagning.

   Radera
  2. Jag ansökte tydligen för sent för att få plats, så jag blev inte sorterad :(
   I stället får jag hänga i ett väntrum så länge, så mitt engagemang är sådär. Jag kommer nog att lägga upp ett eller ett par projekt i månaden för att få upp min status till nästa intagning.

   Radera