söndag 22 september 2013

Jag, en sjalstickare???

Idag har mitt livs tredje sjal blivit klar! Och jag som inte ville sticka sjalar, bara tröjor :)

Den första sjalen var en Hitchhiker av Martina Behm, den har jag redan nämnt i ett inlägg men jag visar den igen :) Jag älskade garnet: Malabrigo Sock som jag sköpte på Yll o Tyll på semestern i somras, men sjalen blev inte riktigt som jag hade velat ha den. Så när en kollega trånade efter den och ville beställa en av mig, erbjöd jag henne att köpa den av mig och det ville hon gärna.


Jag har också gjort en Color Affection av Veera Välimäki. Den var rolig att sticka. Det bytte ju färg ganska ofta och även om varven var långa på slutet gick det ganska fort att sticka eftersom det var rätstickning. Jag blev riktigt nöjd med färgkombinationen: beige, grön och blå. Det påminner mig om grässtranden där jag brukade bada som barn, Aspbo
Sjalen ska bli en present, jag hoppas att mottagaren blir nöjd!. Garnet jag använde var M&K Alpaca Silk, det garnet är ganska tunt, har ändå tyngd i sig vilket ger ett härligt fall. Jag stickar väldigt gärna en till, men i så fall kommer jag att sticka den i Malabrigo Sock, mitt favoritgarn just nu :)


I fredags maskade jag av  min absoluta favorit hittills! Det är Ysolda Teagues Marin. Det är en sjal som stickas på tvären och det händer något hela tiden. Resultatet är grund sjal med långa snibbar som är lagom fin och man kan använda till vardags. Behöver jag säga vilket garn jag använde? Ja just det: Malabrigo Sock!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar