lördag 26 oktober 2013

Syfestivalen


Denna helg hålls Syfestivalen på Älvsjömässan. Utställare med många inriktningar var där: sömnad, lapptäcksteknik, smyckestillverkning och sist men inte minst: garnförsäljare!

Jag har faktiskt inte varit på någon mässa med garner förut, så jag har verkligen sett fram emot den här dagen länge!

Jag åkte med buss ihop med det underbara gänget Norrköpings Stickkafé. Jag klev på i Linköping i morse och det var meningen att jag skulle försöka ta plats åt dem som skulle stiga på i Norrköping. Men det visade sig att Linköpingsbussen var full jag skulle kliva på Norrköpingsbussen i Strömsfors. Jag och en tjej till fick stå på motovägspåfarten vid Strömsfors och vänta på bussen. Det kändes lite läskigt ett tag. Tänk om bussen inte kom. Det gjorde den förstås.

När vi gick ombord på bussen såg den först fullsatt ut, men det fanns platser en trappa ner, längst bak. Där satt redan två härliga Norrköpingstjejer och vi hade en jättetrevlig resa upp till mässan. Tiden gick riktigt fort!

Väl uppe skulle jag först gå till Magasin Duett för att välja garner till en Pebble | Cliff. Jag fick sällskap av en tjej på min garnjakt eftersom vi hade ungefär samma mål på mässan.

När vi kom till Magasin Duett stod, förutom innehavaren Petra, även Mia där och hjälpte till. Henne "känner" jag från gruppen "Knit-and-Run" på facebook. Det var jätteroligt att träffa både Mia och Petra IRL! Efter mycket staplande och omstaplande av färger och hjälp från både Mia och Petra beslutade jag mig till slut för både färger och deras ordning på tröjan. Som tur hjälpte PetraO mig att dokumentera (se bilden bredvid), annars hade jag aldrig kommit ihåg ordningen :)Hos Magasin Duett hittade jag också ett Merino-garn jag bara måste prova, Cinnia. Det blev två nystan till att börja med. Jag ska testa lite hur det känns och vilken stickfasthet jag får med olika stickor och sen är jag säker på att jag hittar en mysig tröja jag vill sticka av garnet. Jag köpte också en rolig pryl hos Petra på Magasin Duett: en Icord-maker. Nu ska här gjöras Icords i långa rader av gamla restgarner!

Nästa stopp var hos Tant Kofta. Jag var ju förstås tvungen att visa upp min underbara Vodka Lemonade-kofta jag stickat av hennes Angorett-garn. Den blev klar bara två veckor innan mässan. Lite nytt Tant Kofta-garn var jag ju tvungen att ha! Jag ville komplettera med en härva Filisilk som skulle passa ihop med den härvan jag köpte av henne i somras och dessutom var jag ute efter två härvor sjalgarn till julklappar. Jag hittade verkligen den Perfekta Färgen till mitt korallfärgade Filisilk.


Sen satte jag mig vid föreningen Sticka!s bord och provade på flerfärgsstickning med lyfta maskor. Jag tor att det är samma typ av teknik som jag tidigare sett på Very Pink Knits men det kallas där för "Linen Stitch". Det blir ett väldigt stadigt tyg och det verkar passa bra som underlägg. Det kanske kan bli en "stash-buster"?

Efter att ha stärkt oss med lite sushi var det dags för en runda till i lokalen. Jag gick runt lite ostrukturerat och letade efter knappar till min Iðunn-kofta och några stickor. Jag hittade det jag ville och sen gick jag bara runt och njöt av att se så mycket härligt garn. Här och där träffade jag på mina fantastiska reskamrater och visade varandra vad vi hittat på mässan. Det är så härligt att umgås med andra sticknördar ibland! Jag hängde lite till både hos Magasin Duett och Tant Kofta och jag kände mig som en stalker, men de har så mycket fint att jag inte kunde hålla mig därifrån. En annan monter som framkallade stort sticksug hos mig var Nysta. Åh, vilka garner! Massor med läckra Shoppelwolle-garner, speciellt den nya XL Kleckse. Vill ha! Men just då kände jag att jag handlat tillräckligt, det går säkert att få tag på en annan gång. Jag gick några varv till i lokalen och sedan var det faktiskt dags att åka hem. Dagen gick alldeles för fort. Kan absolut tänka mig att åka på syfestival fler gånger.


Garnerna som följde med hem till mig

4 kommentarer:

 1. Var där fredag.
  Jag handlade också lite avPetra, men lyckades MISSA Tant Kofta!
  Kom inte tomhänt hem för favoriten Åsa med Islandsgarn fick besök. Och Solkustens. Och Majas Manufaktur (Hismorsskolan). Och Korps. Och...
  Härliga färger du valt!

  SvaraRadera
 2. Tack :)
  Ja det fanns så himla många utställare med superfina garner. Du fick med en hel del fint hem du också, såg jag :)
  På lördag eftermiddag började det faktiskt bli lite utplockat hos både Petra och Lotta (Tant Kofta). Det kanske beror på att de kommer från västkusten och vi är många som vill passa på att handla när vi får finbesök :)

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt! Det är ju du med den gröna Vodka Lemonade-koftan. Jag har funderat mycket efter att jag träffade dig och såg den färdigt. Jag ska nog trots allt inte repa upp min, har stickat i Manos Silk Blend rosa-vit, ser ut som smultronglass. Jag har bara ärmarna kvar så egentligen är det slutspurten. Trevlig blog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag tror att Vodka Lemonade blir jättefin i Manos! Ärmarna går ju jättesnabbt bara man kommer igång igen. Den är så mysig att ha på sig. (har den på mig just nu!)

   Radera