måndag 5 maj 2014

En härlig tröja: Ravello

När jag hade stickat klart min Cliff var det dags att lägga upp till Ravello. Jag var jätteglad över att äntligen sticka ett plagg med rätt garn. Ravello är skriven för Holst Supersoft som är precis samma garn som Magasin Duett Supersoft, bara ett annat namn.

Jag satte igång. Det krävdes lite koncentration de första varven när man skulle skapa halslinningen, som ska vara högre i nacken än i halsen. Och varvets start var mitt bak i nacken vilket gjorde det lite speciellt, men det gick bra.

Efter de varven sätter man igång med raglan. Inga konstigheter och efter en dryg decimeter var det dags för att börja randa. Det var jättekul att sticka och jag ville inte sluta: Bara fyra varv till! :)

När jag började närma mig den fjärde orangea randen (där mönstret föreslår att man ska ta av för ärmarna) började jag bli lite fundersam över min varvtäthet. Den stämde inte riktigt. Och inte masktätheten heller, visade det sig. Jag var lite förvånad för jag hade ju mätt på min dotters tröja innan jag startade på vilken jag hade precis rätt masktäthet!

Men det gjorde inte så mycket, det är ju en uppifrån-och-ner-tröja. Det är bara att lägga till några varv till och samtidigt öka lite extra.

Jag tog av för ärmarna åtta varv senare än mönstret föreslog och stickade några varv på kroppen. Och provade. Den var väldigt tight i halsen så jag började mäta. Okets mått stämde och det var t.o.m. lite mer än Insta-vännen maria_ia_maria hade i sin raglan, så det borde räcka.

MEN. Bredden på halslinningen var 4(!)cm för smal. Konstigt!

Till slut kom jag på vad det var: Jag hade råkat ta 3.25mm-stickorna istället för 3,5mm! Inte konstigt att det blev för smått. Egentligen ingen fara för oket, men jag ville verkligen gärna ha större halslinning.

Jag satt och försökte dra lite i den. OOOPS! Då gick uppläggningen av! "Klant-Anna!" tänkte jag. Jag tog tillfället i akt och pillade bort uppläggningen maska för maska. Det tog lite tid, men det var absolut värt det!!! Sen gjorde jag en Jeny's surprisingly stretchy BO.  Med aviga maskor, Bara för att jag tycker den är så himla snygg!

Nu stämmer måttet på halsen perfekt och ikväll ska jag prova igen. Det blir nog mycket bättre!

Jag blir förstås lite irriterad över att jag gjorde misstaget med att ta lite för små stickor, speciellt nu när jag har rätt garn, men det är ingen panik egentligen för det var ganska lätt att fixa och resultatet tror jag blir jättefint. För jag Älskar färgerna på den här tröjan!
4 kommentarer:

 1. Tur att du kunde fixa det på ett hyfsat smidigt sätt!

  SvaraRadera
 2. Vet du om att du har lösenord när man ska kommentera. Fruktansvärt irriterande är det iallafall och trots det orkade jag kommentera två gånger. Tyvärr gör ja inte alltid det...

  SvaraRadera
 3. Aggghhh! Vad sjukt irriterande, men den ser ju jättefin ut nu i alla fall.
  Sarah.

  SvaraRadera
 4. Och jag kommenterade igår men det syns inte....så konstigt.
  Men oavsett....kämpa på. Det ordnar sig och kommer bli så fint!!

  SvaraRadera