söndag 4 maj 2014

Tröjan Pebble | Cliff är klar

Ibland går det fort att sticka en tröja, ibland lite längre. Tröjan Pebble | Cliff av Shellie Andersson var en sådan tröja som tog lite längre tid. Här kommer några underbara bilder som Jannika Hammarbrink fotade häromdagen när vi träffades på stick-fika häromdagen.

©Jannika Hammarbrink
©Jannika Hammarbrink

©Jannika Hammarbrink

©Jannika Hammarbrink

Inte så jättekonstigt att den tog relativt lång tid eftersom det är mycket mönster på oket och tröjan stickas dessutom med tunt garn och med smala stickor(2½-3.0). Dessutom har stickningen fått lekat till sig lite då och då.

Det hela började med att jag såg ett underbart inspirarande inlägg av MariaOlssonKnits på Instagram. Hon hade börjat sticka på en ny tröja med ett mönstrat ok i flera färger (men bara två i taget) Jag kände att jag också ville göra en sådan tröja :)

Så på syfestivalen i höstas besökte jag Magasin Duett och köpte garnet som behövdes. Och jag började sticka på tröjan bara några dagar senare.

Oket var faktiskt klart på bara en månad, men sen gick det lite trögare. Trots att jag mätte och provade en del så fungerade inte storleken på kroppen. Det var framförallt över höfterna och mudden som tröjan blev för trång, bland annat för att den stickades med flerfärgad resår (Corugated Rib). Efter ett par månader av funderande, repade jag upp halva kroppen och gjorde mer figurformad, lite inspirerad av Marius-tröjan med runt ok jag stickade för ett och ett halvt. Det blev alltså mosstickning istället för resår och jag är riktigt nöjd med passformen nu. Och eftersom jag valde mossa på kroppen blev det så även runt halsen och på ärmslutet.
©Jannika Hammarbrink
 När väl kroppen var klar gick det ganska snabbt att sticka klart ärmarna.

Tröjan är stickad i Magasin Duett Supersoft. Jag är ganska förvånad över att jag, som tycker att de flesta typer av ullgarn är sticksigt, kan använda en tröja i Supersoft med bara ett linne under! Den är precis lagom tjock att använda under en tunn skaljacka nu när det är lite småkallt ute. Dessutom är tröjan så lätt: väger bara 225g, så den är smidig att packa ner om det blir varmt senare på dagen.

Mönstret är mycket välgjort och jag är förvånad över att det det bara har nio projekt på Ravelry. Det är verkligen värt ett bättre öde. Jag kan definitivt rekommendera er att ge Pebble | Cliff en chans.

Ett sätt att komma igång kan vara att sitckamössan Cliff Hat, som är ett gratismönster av samma designer och i samma stil. Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Den blev verkligen fin! Och du har lyckats med passformen riktigt bra (till slut). Ser fram emot att se den live.

  SvaraRadera
 2. Den är fantastiskt fin! De färgerna tillsammans!
  "Orange är alltid rätt" ;-)

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt snygg !
  Som alltid,säkert färgval och ett perfekt resultat
  Du inspirerar !
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Den blev ju så himla fin!!! Sitter som en smäck!

  SvaraRadera
 5. Oj oj oj så fin den blev. Bra jobbat.

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Snygg tröja du hade på dig idag! :)

  SvaraRadera