söndag 31 maj 2015

Platform 9 3/4Tågen som går från St Albans till London stannar på stationen St Pancras. När jag hörde det tänkte jag att det känns som om det hör ihop med Kings Cross Station. Och mycket riktigt, de ligger väldigt nära varandra.

Och som det Potterhead var jag ju tvungen att leta upp perrongen därifrån Hogwarts-eleverna åker till skolan: "Platform 9 3/4". Den perrongen kommer man till genom att gå magiskt in i pelaren mellan plattformarna 9 och 10 :)
Nu efteråt har jag fått reda på att filmerna spelades in på perrong 4.Naturligvis har man gjort en liten attraktion av det hela och gjutit in en bagagevagn med Harrys packning in i väggen. När jag var där hade de en fotograf och han fotade folk som låtsades springa eller hoppa in i väggen med vagnen. Och de tog säkert väl betalt för det. Det var en lång kö av människor som stod och väntade på att få sitt kort taget. Det struntade jag i och gick in i souvenirbutiken istället.

Jag är löjligt förtjust i alla typer av souvenirbutiker! I den här fanns det väldigt mycket att välja på. Biljetter till Hogwarts i papper, trollstavar, nyckelringar, smycken, spel, tröjor, halsdukar, väskor, mobilskal osv.

Det var förstås mycket folk därinne i butiken, men jag gick runt ett tag för att hitta presenter till min familj som gillar Harry Potter lika mycket som jag.

Sonen fick en tygväska med trycket "Dumbledore's Army", dottern ett mobilskal i form av en enkelbiljett från Kings Cross till Hogwarts och maken en nyckelring. Jag köpte också en diskhanduk som jag kanske kommer att sy en projektväska av :)

Jag funderade ett tag på att köpa en nyckelring eller smycke i form av Deathly Hollows (dvs Resurrection Stone, Cloak of Invisibility och Elder Wand). Men den kändes lite kantig och obekväm att ha i fickan.

1 kommentar: