onsdag 26 augusti 2015

Garnkalas 2015

När Jannika frågade mig i våras om jag var intreserad av att hänga på till Tant Kofta och magasin Duetts Garnkalas var jag det förstås! Men jag visste att det var få platser och många var intresserade så jag trodde inte vi skulle komma med. Men det gjorde vi faktiskt och vi hade något riktigt trevligt att se fram emot när semestrarna var över.

Veckan innan hörde jag för mig på Instagram om någon var intresserad av att samåka. Och jag fick napp nästan direkt. Birgitta från Nyköping och Elisabet från Borås ville åka med oss. Så i lördags väckte telefonen mig kl 04.30.


Vi kom iväg från Linköping strax efter 06.00 och resan gick bra och kom fram i god tid till Tant Koftas sagolika trädgård där vi blev kärt mottagna av Lotta och Petra <3

Vi fick också en liten fin goodie bag med knappband, ett par smånystan trekking och lite broderisaker. Schemat för dagen och inte minst: En namnlapp!

Först var det lite mingel och vi hälsade på alla medhjälpare: Susanne och Åsa i köket, Garnomera och Tantulltuss som hjälpte i magasinet och kofferten, workshophållarna Kristin, Eddy, Linnea, Kristina och Mimmi samt Ingrid på Solkustens Spinnverkstad som också sålde garn.

Allt eftersom försökte vi hälsa på alla deltagare också, tur vi hade namnlappar, annars hade jag varit rökt :)

Vi hälsades välkomna av värdarna och efter mycket god fika var det dags för workshops. Jag fick lyssna till hur KristinaLakris tänker när hon designar tröjor, Eddy som beskrev sjalkonstruktioner och Linnea som berättade om hur olika typer av knappkanter fungerar på koftor.

Alla var jättebra! Den som kändes extra inspirerande för dagen var Eddy eftersom jag står i startgroparna att specialdesigna en sjal åt en vän.

Så fick vi sätta oss och sticka lite och äta lunch. Sen öppnade butikena. Jag handlade en del, men inte så mycket oplanerat som man skulle kunna tro.

Vi gick en tipspromenad, stickade lite till, handlade lite till, fikade lite till och samlades mot slutet av dagen för att få höra om hur det gick till när Ingrid köpte Solkustens Spinneriverkstad och det hela avslutades med prisutdelning för tipspromenaden och lotteriutdelning. Det fanns jättefina vinster till alla deltagare :)

Med hem följde en underbar sockblank i gul-rosa-lila, garnet Finheten till sjalen jag ska konstruera, ett sock-kit till sockan Tvåtanter och Skogen av Tantulltuss, knappar till Gather Together, ett par smånystan trekking, magasinet Pompom Quarterly, tre nystan Lang Jawoll till sockor, lite knappband, en tygväska från magasin Duett och ett möss-kit i Filcolana Highwool. Möss-kitet vann jag på lotteriet!

Vi hade verkligen tur med vädret som var väldigt fint, nästan lite för fint :) Det var så helt underbart att få träffa nya och gamla bekanskaper. Vissa kände jag från Instagram några var helt nya. På det hela taget Allt var så fantastiskt och jag har verkligen något att värma mig med under hösten! Både bokstavligen med garn, men också i själ och hjärta <3

2 kommentarer:

  1. Så trevligt ni verkar ha haft det. Vad roligt att ni fick varsin plats!

    SvaraRadera