torsdag 8 oktober 2015

Publicerad!

Äntligen får jag berätta om det största som hänt mig på länge! 

Jag har fått ett mönster publicerat i e-tidningen Avmaskat, som ges ut av Anna Nilsson, Playsweetmusic och Kamilla Svanlund, Arga Stickaren. :D
 
 
Det var i somras man kunde ansöka med mönster och eftersom temat var Socktober så ville jag i alla fall prova att få med ett par strumpor.

Idén till sockorna fick jag när jag lyssnade på Outlander-böckerna. Personerna i serien spinner sitt garn och stickar sina sockar. Jag minns speciellt ett stycke där huvudpersonenerna Jamie och Claire diskuterar sockstickning ich det framkommer att Jamie är en hejare på att sticka, medan Claire knappt alls kan sticka :) Namnet Fergus är hämtat från Jamies fosterson.

Så jag skapade ett argyle-inspirerat mönster med korsade maskor och valde att sticka dem i grått garn för att visa att sockorna funkar som unisex men framför allt för att grått är så snyggt! 

Garnet jag använde är Tant Koftas handfärgade Trekking. Det köpte jag för att använda till flygplanet när jag designade Delta Wing-sockorna i våras.

Jag fick reda på att jag blev antagen i juli. Sedan blev det ganska tufft arbete att lyckas att skriva ett förståeligt mönster bra på svenska. Det är ganska annorlunda att skriva på engelska. Till exempel är "knit" och "needle" samma ord på svenska (sticka) vilket är en utmaning att få bra i text. Dessutom är "knit" och "purl" verb på engelska medan "avig" och "rät" är adverb, vilket innebär att man behöver ta med verbet "sticka" i beskrivningen. Jag fick inte till samma flöde i texten då. Klart det är en vanesak, för mig var det första gången jag skrev svenskt mönster så då krävs det en extra insats för att få det bra.  

© Kamilla Svanlund
Efter ett par veckor hade jag något att skicka till mina tre fantastiska teststickare. De gjorde ett fantastiskt jobb trots att jag inte alltid hade mobiltäckning och kunde svara på mail... 

Så i andra halvan av augusti var färdigblockade sockor och mönster inskickat och sen dess har jag (och teststickarna) varit tvungen att hålla tyst :o  Ända till igår när tidningen kom ut med mitt mönster i. 
 
Det känns alldeles overkligt! Jag får nypa mig i armen ibland :) De andra strumporna i Socktober-numret är verkligen superfina! För att inte tala om de härliga reportagen med bland annat Kammebornia, Tant Kofta, Tant Ulltuss och Moods of Colors. Det är verkligen en läsvärd tidning!

4 kommentarer:

 1. Sockorna är superfina - grattis!!! Tycker att du gjort ett fint avvägt val mellan mönster och färg. Kommer mönstren att säljas separat sedan tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :)
   Jo, efter ett halvår kommer jag att få tillbaks rättigheterna och jag kommer att sälja det på ravelry. Då kommer jag att lägga till en version på engelska.

   Radera
 2. Vad kul att du fått med ett mönster i Avmaskat.
  Lär sticka ett par:)

  SvaraRadera