söndag 25 oktober 2015

Syfestivalen - hösten 2015

Det är svårt att hålla sig från syfestivalen! Det är en så fantastisk plats med massor med trevliga, kreativa människor och inte minst finns det så mycket fina saker att köpa.

I år var det nära att det inte blev något. Jag har inte mått så bra på sistone, så jag övervägde att stanna hemma, men jag kunde inte hålla mig ifrån att resa upp.

Vi var fyra glada stickerskor som samlades vid en Statoilmack i utkanten av Linköping strax efter halv åtta på morgonen för att komma fram till Älvsjömässan i tid för att kunna hänga på låset.

När vi väl var framme var mitt första stopp Dandelion Yarns för att köpa ett nystan till Suddgummi. Där blev det även ett nystan till mig, Dandelion Alice. Sen bar det av till Limmo Design för att köpa ull och spolar att lägga spunnen singel på. Jag hittade så mycket fin fiber hos Limmo att jag köpte hela 4 flätor :)

Efter att ha införskaffat Eucalan ullschampo från Stäkets hantverk gick jag till Solkustens Spinnverkstad. Jag hade beställt kardad ull av Ingrid och hon hade med sig vackert grått kardad Gotlandsull. Jag passade också på att köpa en härva grå Jämtlandsull.

Det sista stället som jag planerat besöka innan var Fjällbo shop eftersom Johanna har mina favoritstickor till strumpor: ChiaoGoo red lace.

Jag fick också möjlighet att vikariera hos Dandelion yarns medan Anna gick på lunch. Det var jätteroligt!

När min lista var avklarad var jag väldigt ofokuserad och gick bara runt och kollade, mest runt hantverkstorget. Jag köpte ett par oplanerade, men väldigt fina saker. Det var 2 meter ribbjersey för att sy en tunika av och två härvor av Östergötlands Ullspinneri nya garn Renemo. Det fanns i rött, vitt och olivgrönt. Jag köpte en härva av vardera rött och olivgrönt.

Precis när vi skulle gå hem stannade vi till i Garntuas monter och där ramlade jag över ett nystan Lang Multicolor som kommer att passa ihop med ett Malabrigo Lace jag har i stashen.

Så vad ska det bli av garnerna jag köpt?
Jo, det grå Jämtlandsgarnet från Solkusten ska tillsammans med det vita Jämtlandsgarnet jag köpte i våras bli en Epistrophy av Kate Davies.
Ullspinneriets 3-trådiga tror jag att jag ska använda till några av de mönstren jag fått i Kate Davies Seven Skeins Club.
Dandelion Alice ska bli pop-färgen i ännu en 3-Color Cashmere Cowl av Joji Locatelli.
Det multifärgare garnet från Garntua blir ihop med orange Malabrigo Lace en cowl.

Det var en underbar dag men många fantastiska möten. Tyvärr insåg jag för sent att det var många jag missat att hälsa på. Jag får ta igen det en annan syfestival när jag mår bättre.

1 kommentar:

  1. Wow, så mycket snyggt du fått tag i.
    Har själv aldrig varit på Älsjömässan, det blir mässan i Borås som jag brukar besöka. Den ska vara betydligt mindre. Hade varit kul att åka upp nån gång, risken är väl att man får med sig betydligt mycket mer än vad man behöver ;)

    SvaraRadera