måndag 14 mars 2016

På stickorna just nu

Det är konstigt hur man skjuter upp saker ibland... Jag har ett gudbarn som ska få barn i vår. Och eftersom det är vinter fortfarande så är det långt kvar, eller hur?

Men hon är beräknad i början av april. Och nu är det mitten av mars! Drake så snabbt tiden helt plötsligt gick :o

Så i förra veckan påbörjade jag till slut bebisfilten. Inte jättelångt kvar för har jag nästan stickat upp 2 nystan av 3. Och Jag stickar den i underbara Big Merino Hug från Organic Knitters. Så även om jag har hållit på med roligare stickning så är det ändå rätt mysigt när det är så fantastiskt garn. Hoppas inte mamman tycker att den sticks bara...

Så har jag lovat henne en mobil till vagnen. Efter lite diskussioner hit och dit bestämde hon sig för att hon ville ha en mobil med fem hängande saker i den. Tre stycken fåglar efter mönstret Bluebird of hippiens och två stycken stjärnor efter Karolina Eckerdals mönster Stjärna. Jag har beställt klämmor så att mobilen ska kunna sitta fast på barnvagnen och tänkte göra en icord som hänger på de stickade sakerna. Eventuellt fäster jag stjärnorna och fåglarna med hjälp av icord-öglor så de sitter säkert. En och en halv stjärna är färdigstickad. Kanske är det till och med så att det bara får plats tre saker? (det kan man ju hoppas, så behöver jag bara sticka en fägel ;) Mobilen stickar jag i Visjögarn från Östergötlands Ullspinneri.

Om ni har några tips för mitt mobilskapande får ni gärna delge mig dem innan jag kommer för långt ;)

Naturligtvis stickar jag på ett par sockor också. Som alltid. Det är är mitt eget mönster Sól Angelica och den här gången stickar jag dem i Limmo-Designs läckra glittergarn :)

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Åh! Jag _måste_ lära mig att sticka fågeln och stjärnan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnan är lite pillig, men efter ett tag gick det bra. Funkar antagligen bäst om man använder 6 strumpstickor, jag stickade typ magic loop, det gick hyfsat :)

   Radera
 3. En i-cord utan nåt i kanske kan bli lite klent... fast det beror ju på hur tunga fåglarna och stjärnorna blir, förstås.
  Om Big Merino Hug är det minsta likt Cheeky Merino Joy så förstår jag att den är mysig att sticka på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte nog använda Järbo Tropik, stickad med min icord-kvarn. Borde nog hålla, bara jag blockar ut den ordenligt så den inte slackar sen.

   Radera
 4. Vilka fina färgor på sockorna

  SvaraRadera