söndag 15 maj 2016

Vivid Blanket

Jag har hakat på Queen of Kammebornias Vivid Blanket KAL.

Vivid blanket är framtagen som en babyfilt, men jag tänker mig att det går lika bra att sticka en pläd till mig själv istället.

Garnet jag valt till min Vivid Blanket är magasin Duett Supersoft och jag stickar med dubbelt garn. Mönstret rekommenderade stickor 3.75mm men jag vet ju att jag stickar lite hårt så jag valde stickor 4.0mm istället. Som vanligt när jag stickar små saker runt så blir det med Magic Loop. Det är lite fippligt de första två varven när man har färre än 20 maskor totalt men sen går det bra. Framåt slutet är det över 100 maskor och då är min 80cm-kabel i minsta laget så jag går över till att sticka en loop. Den här gången använder jag mina Chiaogoo-stickor. De är precis lagom spetsiga för det här projektet.

Jag har valt att göra varje ruta i två färger. Jag kommer att sticka upp en massa rester av Supersoft till att börja med, men jag är ganska säker på att de inte kommer att räcka hela vägen, men det finns ju mer att få tag på :)

Efter jag blockat rutorna blir de lite drygt 20cm i kvadrat och snabbt räknat tror jag att jag kommer att klara mig med omkring 60-70 rutor. Så fortsätter jag att sticka ett par rutor i veckan så ska jag nog lyckas att få den klar till slut.


4 kommentarer:

 1. Vivid blanket står också på min stickar lista. Den är bara så underbar. Vilka frächa färger du valt.
  Ha det mysigt med vidare stickning.
  och en fin pingsthelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Ja, den är värd att sticka. Väldigt rolig, men ändå tillräckligt enkel för att man orkar sticka många av den.

   Radera
 2. Hej. Vill köpa mönstret till vivid på Svenska Med vänlig hälsning / Britt Svaneblom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt
   Jag har inte designat Vivid. Mönstret är skrivet av TinCanKnits som är två mönsterskapare från Canada, så mönstret finns bara på engelska. Det engelska mönstret säljer de på ravelry.
   https://www.ravelry.com/patterns/library/vivid-2

   Radera