torsdag 30 juni 2016

Strumporna Blomsterchock

"Om våren när det växer och knakar i buskar och snår kan man nästan känna sig lite chockad av all prakt som naturen bjuder på.
Lite av det ville jag fånga i dessa sockor med det skirt gröna som vi finner i både blad och gräs ihop med blommornas färger. Här hittar vi både blåsippor, gullvivor, syren och rosor."
Foto: Ingalill Elfgren
Så skriver jag i inspirationstexten för sockorna Blomsterchock eller Flower Shock som de kallas på ravelry.

Dessa blommiga sockor arbetade jag och Lillemor på Limmo-design fram tillsammans under vårvintern när vi båda längtade som mest efter vår och sommar. De otroligt vackra handfärgade garnerna kommer från Lillemors magiska grytor och själv har jag bidragit med sockmönstret.

Sockorna har funnits till försäljning en tid. Mönstret finns på ravelry och i Limmo-designs webbshop finns det garn-kit i två underbara färger.

Foto: Ingalill Elfgren
Ursprungsfärgen är ljuvliga pasteller som känns extra fint nu när det blommar så läckert i naturen. För dem som föredrar lite mer jordnära färger så finns det ett väldigt läckert kit i dämpade färger. Det är nog min egen favorit, måste se till att sticka mig ett par i dämpade färger till hösten. Alla garner är förstås handfärgade av Lillemor.

Om man köper kit med både mönster och garn hos Limmo-design får man en nedladdningskod så att man kan få tillgång till alla framtida mönsteruppdateringar. För dem som köper Limmo-designs garn-kit får en rabattkod som drar av 30% när man köper mönstret på ravelry.

De vackra fotografierna är tagna av Ingalill Elfgren som också finns på Instagram som @hantverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar