lördag 9 juli 2016

Stickning och annat i London

Veckan före midsommar följde jag med min församling till St Albans och Barton-Le-Clay. Det var ett späckat schema och faktiskt fick vi tillfälle att resa en halv dag till London för shopping och turistande.

Jag passade på att planera lite och lyckades få chansen att träffa Helen Stewart (Curious Handmade) på Loop som ligger i Islington, bara en station från St Pancras där vårt tåg från St Albans stannade.

Jag kom lite innan Helen och gick runt och tittade lite. De har otroligt vackra garner på Loop. I stort sett alla garner de har är i det dyrare segmentet så jag hade redan innan bestämt mig för att bara köpa en enda härva. Men jag skulle också köpa ChiaoGoos nya utbytbara stickor Mini. De finns som set, med stickor 1.5mm till 2.5mm, men jag ville inte ha alla storlekar eller längder på kablar, så jag köpte dem löst istället. Jag valde stickorna 2.0, 2.25 och 2.5 ihop med två 55cm-kablar (som ger en sticka på 80cm). Dessutom köpte jag en liten tillbehörs-ask där man kan lägga låsnycklarna och gummi-grunkan man spänner ihop stickan med kabeln.

När vi gick runt i affären hörde jag en röst jag kände igen. Det var en av tjejerna som sänder Pom Pom podcast. Verkligen kul att få ett ansikte på någon man bara hört prata tidigare :)

Efter vi var klara på Loop tänkte vi ta en kopp kaffe/te någonstans. När vi väl såg menyn bestämde vi oss för en alkoholfri drink som påminde om mojito. Den var verkligen god!

Där satt vi och pratade och utbytte erfarenheter. Helen var verkligen snäll och svarade på en del frågan jag velat fråga henne om hennes designarbete. Det var så läckert för jag satt och stickade på hennes senaste design, Talisman Shawl, som jag stickade i en fantastiskt spräckligt garn handfärgat av Connie på ChileKnitz.Innan vi skiljdes åt gick vi till en tygaffär i närheten och jag köpte lite tyg till en väska jag ska sy när som helst ;)

Islington är ett väldigt vackert område och jag gick runt lite innan det var dags för mig att ta mig till Oxford Street och sammanstråla med dottern och kompis som shoppade loss där.

Efter lite mat i magen gick vi bort till Forbidden Planet där det finns massor med geeky prylar och böcker. Där var vi kvar ända till de stängde kl 20! Så ville dottern se Big Ben innan vi återvände till St Albans. När vi ändå var där gick vi till floden och jag insåg att där låg ju London Eye! Det var länge sen jag var i den delen av London, insåg jag ;)

När vi kom tillbaka till Kings Cross var vi ju tvungna att ta oss till Platform 9 3/4. Förstås. Jag var förvånad att det fortfarande var öppet så sent på kvällen. Vi gick runt lite och jag köpte en nyckelring med en tidsvändare (time turner). Man vet aldrig när en sådan kan komma till användning!

Klockan gick fort och vi tog tåget tillbaka till StAlbans och vårt hotell. Det var en fantastisk första dag på en underbar vistelse i England!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar