måndag 11 juli 2016

Regnbågssockor

Jag har velat testa West Yorkshire Spinners sockgarn ett tag. Men de färger som fanns under hösten och vintern hade lite "trasmatte-varning" dvs de var fläckiga. Och det tycker jag inte om alls.

I våras kom de ut med en ny kollektion, Cocktail Range, som var självrandande i rena färger utan fläckar. De finns i helt underbara färger. Jag skulle kunna tänka mig att sticka av allihop ;)

Jag lyckades stå emot ända tills jag hörde att Garnbacken, en garnaffär som ligger bara några mil härifrån hade börjat tagit in WYS garner! Då slog jag till och köpte ett nystan av det tjockare garnet: Aire Valley DK i färgen Rhum Paradise
Om man ska sticka sockor i självrandande garn tycker jag att det blir extra snyggt om man gör en istickshäl, dvs man stickar in en tråd där man planerar att ha hälen. Den tråden tar man sedan bort och stickar till en häl efteråt. Den typen av häl kan bli lite trång om man har hög hålfot som jag har. Men jag har hittat ett sätt att komma runt det genom att göra en extra kil med kortvarv innan man gör själva hälen.  

Regnbågssockorna blev min resestickning till England. Det var en verkligt bra stickning att ta med sig när man bara kunde sticka litegrann då och då eller ville prata eller dricka öl samtidigt :) 

Jag är verkligen nöjd med garnet! Det fanns en knut i nystanet. Jag blev jätteorolig för att färgen skulle bli fel längd på färgen, men det måste ha varit så att de färgat efter de knutit ihop garnet, för längden var precis likadan som för de andra färgerna. Det var riktigt bra, för om det är något som stör mig är när alla ränder inte är lika. Jag tog förstås upp knuten och satte ihop garnändarna med "Spit'n'slice"-metoden. Det fungerar bäst på ull men det gick faktiskt bra även på sockgarn med nylon.


Eftersom det var så tjockt garn gick det ganska fort att sticka sockorna. Jag hade annat på gång samtidigt men hade jag varit monogam med sockorna hade de nog blivit klara på ett par-tre dagar. Nu tog det tio dagar :) Jag är riktigt nöjd med resultatet och jag är säker på att jag kommer att köpa fler färger av dessa garner!

1 kommentar:

  1. Jag tycker hemskt mycket om det garnet också. Lättstickat och blir väldefinierade maskor.

    SvaraRadera