fredag 17 januari 2014

Mysteriesjal med Ysolda Teague

För dem som följt mig en tid, vet att jag är väldigt förtjust i Ysolda Teagues designer. Hon gav ut boken The Rhinebeck Sweater förra året som jag skrev om i höstas och det är hennes tröja Blank Canvas som jag återkommer till om och om igen.

Nu har hon just startat sin första mysteriestickning: Follow Your Arrow Mystery KAL (KAL = knit along). Den består fem ledtrådar. Eller egentligen finns det två val på varje ledtråd, så det blir många varianter på den här sjalen, 32 stycken om man ska var noga :) 

Jag har varit med på en Mysteriestickning tidigare och det var Westknits Color Craving. Den sjalen blev lite väl extrem för min smak, men jag vågar mig ändå på en till mysteriestickning för jag tror att Ysolda har lite mer jordnära designer.

Ett villkor jag satte upp för mig själ att om jag skulle vara med på Follow Your Arrow var jag tvungen att välja garn jag har hemma. Jag kollade igenom min stash. Det går åt 620 meter av en färg eller 330+290m av två färger. Till slut stod jag med Sandnes Lanett Babyull och Skein Top Draw Sock. Jag har aldrig stickat med någon av garnerna, men jag tror att Lanett är ett perfekt sjalgarn. Top Draw Sock köpte jag på Penelope Craft i Amsterdam egentligen för att sticka lyxiga sockar av, men det finns många som stickat både Marin och Color Affection av det.

Till slut valde jag Top Draw Sock eftersom de två färgerna jag har kompletterar varandra så fint. Det gröna garnet, "Midlands" har stänk av beige i sig och det beiga, "Make Hay while the Sun Shines" har gröna små gröna partier. Det blir alltså en tvåfärgad sjal, men det kommer nog inte göra ett så väldigt randigt intryck.

Bilder på själva sjalen väntar jag med att publicera tills hela mönstret är komplett i början av februari. Till dess får ni hålla tillgodo med bilder på nystanen.

2 kommentarer:

  1. Så spännande!! Jag är inte den som gillar mysteriestickningar. Är så petig med att garn ska passa med mönster och det kan vara svårt när man inte vet hur det ska bli. Kikat på den här och är riktigt sugen på att gå med. Har bara så många pågående projekt så jag drar mig för det. Vill inte starta upp fler. :) Ska bli kul att se vilka vägar du tar. Hoppas du skriver ner dem så man kan se det sedan. Så roligt att det blir så många olika sjalar.

    SvaraRadera
  2. And no picture of the clues?

    SvaraRadera