måndag 13 januari 2014

Åtets första färdiga tröja

I december satt jag en dag och tittade på ravelry och tittade på nysläppta mönster. Den tonåriga dottern kikade lite över axeln vid ett tillfälle och såg en tröja som hon tyckte var jättesnygg!

Det var Westbourne [Kinu Love] av  Isabell Kreamer. En tröja stickad i ett tunt silkigt garn med ränder på bålen. Den ville dottern gärna ha och hon frågade om jag kunde sticka den åt henne.

Det gäller att passa på när hon ber om att få något stickat så jag beställde Supersoft från Magasin Duett. Dagen innan nyår satte jag stickorna i garnet! Tröjan är stickad uppifrån och ner så det är ganska lätt att anpassa efterhand. Och några justeringar behövde jag göra. Det bästa är ju då att dottern får tröjan precis som hon vill ha den. Och hon blev väldigt nöjd med resultatet!

Supersoft är väldigt tacksamt att sticka med och det blir jättefint efter blockning. Otroligt drygt också! Det gick inte ens åt 2 hg till den här tröjan!

13 kommentarer:

 1. Den blev fantastiskt fin på henne!

  SvaraRadera
 2. Den är så fin!
  Tycker hon det är ok med supersoft? Undrar om mina döttrar skulle tycka det var för sticksigt.
  Jag använder ju själv min tröja i supersoft med glädje, men barnen/tonåringarna har ju lite högre tröskel än vi inbitna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet är det nog jag som är känsligare än tonåringen ;)
   Hon har gått inom Waldorf-dagis/fritids/skola så hon är van vid naturmaterial.

   Radera
  2. Efter första blockningen tyckte hon faktiskt att det var lite sticksigt fortfarande. Men då hade jag missat att blötlägga tröjan. Så jag gjorde om det. Lade tröjan i badkaret i en halvtimme, kramade ur den ordentligt med hjälp av handduk sen hade hon på sig den hela dagen med glädje :)

   Radera
 3. Den är ju helt fantastisk och vilken speed du stickat den i. Tycker du också att Supersoft fyllde lite bättre efter blockning?

  KRAM
  Vuxenmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag håller verkligen med. Det fyller ut en hel del. Jag tror att det har att göra med att spinnoljan försvinner när man blöter den.

   Radera
 4. Hejsan, jag sitter och tittar på de som stickat tröjan Idunn, den ser så fin ut. Har du blivit klar med din? Hej hopp, Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta,
   Jag har inte kommit så långt på Idunn än, jag är fortfarande på nedre delen av oket och håller på med de avkortade varven nedanför mönstret. Jag är rädd för att den blir lite för kort i oket, därför har den fått vila lite i väntan på att jag ska bestämma mig för hur jag ska göra :)

   Radera
 5. Den ser fantastiskt fin ut, och passar henne väldigt bra :) Jag blev riktigt sugen på att sticka en och tänkte blogga om den, skulle det vara okej om jag lånade bilden? (och självklart skriver jag att det är din bild, att jag blev inspirerad av din tröja och länkar hit) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du gärna göra Luxxie! :)

   Radera