fredag 1 augusti 2014

Ny KAL på gång (Knit A Long)

(©)  eddysblog / Evelina Roos
Jag och några av de stickorskor jag känner från sociala medier har kommit överens om att vi ska sticka Eddys (Evelina Roos) sockar Furuvik samtidigt och dela våra frågor och framsteg på Facebook och Instagram.
När Eddy designade sockarna Furuvik har hon skrivit att hon inspirerades av ett av sina favoritporslin, Furuvik från Gefle Porslinsfabrik. Furuvik är annars en ort utanför Gävle, för mig är den annars mest känd för sin djur- och nöjespark.


Någon ställde en fråga till Tant Kofta om hon kunde färga garn och hon var inte sen att haka på. Nu finns det vackra Furuvikssock-paket i hennes sockgarn Trekking på gång att levereras. I paketet ingår 100g sockgarn i grundfärgen och 10g var av grått och vitt. De går att få tag på genom att maila henne (se kontakt på hennes blog)

Nu är det ju så att jag försöker intala mig själv att jag "Behöver Inte Mer Garn". Det fungerar halvvägs. Jag hittade ett jättevackert garn, färgat av Jannika, i min stash som blir perfekt för ett par gröna sockar. Mönsterfärgerna hade jag i Sisu. Mina första Furuvik ska stickas i de garnerna. Men den gula färgen var ju helt otrolig så jag kunde inte låta bli att beställa ett gult Furuviks-paket från Tant Kofta. :)

KAL:en startar under första veckan i augusti. Då får mina Police Box Socks pausa lite till förmån för de vackra Furuvikssockarna!

(©)  eddysblog / Evelina Roos

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att dra igång! Är rädd att mitt garn kommit på villovägar dock...
    "Originalgarnet" Jawoll finns hos Magasin duett, vill jag passa på att tipsa om :)

    SvaraRadera
  2. Du undrade om strumpklubben. Det är på facebook. Sök på svensk sockalong 2014 så tror jag att du hittar den.

    SvaraRadera