söndag 1 februari 2015

3 Color Alpaca Cowl

For english version, scroll down

När jag startar stickprojekt är de ibland välplanerade och de har legat och väntat på tur. Men väldigt ofta får jag infall startat av någon form av inspiration på Instagram eller Ravelry.

Jag hade sett Joji Locatellis nya cowl på Ravelry och tyckt den var fin, men stannat vid det. Så helt plötsligt en helt vanlig torsdag i januari var mitt instagramflöde fyllt av tjejer som antingen just börjat eller planerade att sticka 3 Color Cashmere Cowl. Jag blev totalt frälst. Jag måste ha en också!

Det här var på lunchen och på jobbet på eftermiddagen snurrade det i bakgrunden vilka garner jag kunde tänkas använda som jag har hemma. Jag ville helst ha sjalgarner, alltstå ett lite mjukare garn i fingering weight. Men det enda jag trodde jag hade tillräckligt mycket av var sockgarner.


Då kom jag på den brilljanta idén att jag kunde använda Indecitan från Naturgarn! Jag kände inte att färgerna var helt 100 ihop men så fick jag erbjudande av Leftknit att titta på vad hon hade hemma i sin stash. Efter att ha filosoferat över en kopp te bestämde vi att det blev snyggast med Kamel, Orange och Lila. Kamel och orange är en kombo jag gillat ända sen Pebble Cliff och lila kunde bli en bra kontrast till dem.

Jag kom igång redan fredag kväll och det blev väldigt mycket stickning under helgen. Ganska tidigt kom jag fram till att kamel-färgen inte skulle räcka, så jag plockade ihop ett excel-diagram för att klura hur mycket garn som gick åt och hur jag skulle ändra cowlen för att få det att gå ihop.

När jag instagrammade om det visade det sig att Irene hade ett litet nystan i samma färg och samma färgbad! Den var hon jättesnäll och skickade till mig. Jag blev så himla glad, för då kunde jag fortsätta att sticka utan att behöva ändra mönstret! :D Tack snälla Irene!


När väl Irenes garn kom med posten i mitten av veckan kunde jag sticka färdigt och igår lyckade jag komma ut i snön innan det blev för mörkt.


Mönstret 3 Color Cashmere Cowl är mycket smart skrivet. Det går liksom inte att sluta sticka. Jag ville bara sticka ett varv till... Hela tiden! Det händer något i mönstret och det blir aldrig tråkigt. Trots att varven är många och ganska långa.

Mitt garnval var jag också väldigt nöjd med. Naturgarn Indiecita är gjort av 100% alpaca från Peru. Det är verkligen supermjukt att sticka med och trots att det inte är så väldigt hårt spunnet känns det att det är väldigt slitstarkt. Det är svårt att dra av tråden med händerna :)
Just den lösa spinningen gör att garnet splintar sig ibland och det gör att jag inte får det flytet i stickningen jag egentligen skulle önska. Men jag kommer säkert att sticka i Indiecita igen. Nästa gång blir det kanske vantar?


English version

Sometimes I plan my knitting project in advance, but most of the time I get inspired by what I see on Ravelry or Instagram and cast on without thinking :)

I saw Joji Locatelli's new 3 Color Cashmere Cowl on Ravelry and liked it a lot but left it to that. But one thursday in January my Instagram flow was filled by knitting friends who just had cast on Joji's Cowl. And I was hooked! I must knit one now!

In my mind I went through my stash of soft fingering weight yarns. And I couldn't think of any nice combinations. But then I realised I got three skeins of Naturgarn Indiecita that would be lovely!

The three skeins I had didn't fit perfectly together so a knitting friend of mine let me have a skein of lilac Indiecita to go with my Camel and Orange.

Friday night I started and rather early it was clear to me that the camel wouldn't be enough! After having instagramming about my doubts, a nice knitter let me have her spare of a skein. Wasn't that absolutely lovely of her!

When that skein arrived in the middle of the week I could finish my cowl and yesterday I cought some daylight to get a project photo. 

I love the pattern! It is so well written. You can't stop knitting. It's like "just one more row" because it always happens something in the pattern. And I learnt a new way of making jogless stripes. I will most certainly use that again.

I'm also content with my yarn choice. Naturgarn Indiecita is a soft and squicy yarn. The finished cowl is very warm even though it's rather thin. I like the feel to knit with it, There is just one drawback: the yarn splints sometimes which disturbs me and my knitting flow. In spite of that I will most certainly use Indiecita again. Perhaps I'll make a pair of mittens next time?

4 kommentarer:

  1. Den blev väldigt fin och ser härlig ut att använda.

    SvaraRadera
  2. Så fin den blev! Undrar om inte jag också behöver nåt liknande i alla fall... Har fler restnystan från Indiecita...

    SvaraRadera