torsdag 4 augusti 2016

Amulet Shawl färdigblockad

Helen Stewart håller på att ta fram en kollektion av sjalmönster som hon kallar The Shawl Society. Hittills har det kommit ut två sjalar och den tredje ska ges ut på lördag.

Den första, Talisman Shawl stickade jag direkt när den kom ut i juni men den andra sjalen  kom jag inte igång med av olika anledningar. Den hette Amulet Shawl. Helen har mini-KAL:av för varje mönster med ett par små priser och jag hade egentligen inte tänkt att sticka Amulett-sjalen innan KAL:en avslutades den 3/8. Men i torsdags fick jag ett ryck och tänkte att jag ändå ska ge det ett försök. Så jag började att monogamsticka på Amulett-sjalen! Utom i söndags då jag stickade färdigt ett par strumpor istället. Dagen innan KAL:en avslutades maskade jag av och lyckades att blocka sjalen så jag han få till lite bilder att lägga i ravelry-tråden :)

Jag blev verkligen supernöjd! Garnet är ett mörkgrått Malabrigo Sock i färgen Alacuil som jag hade en tröjmängd av i stashen. Nu valde jag att bryta den för att sticka sjalar av istället. Det garnet är helt fantastiskt att sticka med :)

Helens mönster var som vanligt mycket välskrivet och alla detaljerna är perfekta. Speciellt läcker är övergången mellan ryggraden och spetskanten. Den är genialisk! Jag älskar Helens sätt att skriva ut hur många procent man stickat av sjalen. Det gör stickningen mycket roligare :)

Jag valde att sticka med stickor 4.5 mm istället för mönstrets 4.0 eftersom jag stickar hårt och jag vet att Malabrigo Sock har en tendens att dra ihop sig efter blockning. Just nu är sjalen ganska gles men det kommer nog att balansera upp sig. Det enda jag ångrar är att jag inte stickade den stora storleken. Fast å andra sidan, då hande jag nog knappast hunnit klart i tid...

 

1 kommentar:

  1. Den är fantastiskt fin! Gillar de vackra nyansskiftningarna i garnet. Kram Ullis

    SvaraRadera