måndag 7 april 2014

Dödergöks sockutmaning

Igår skrev Dödergök att hon ska köra en sockutmaning för att få några fina, nya sockor till vintern. Eftersom jag är i behov av all pepp jag kan få i min sockstickning så jag hakar förstås på :)

Syftet med min sockstickning är att över huvud taget ha sockar. Innan i år har jag haft ett enda par raggsockor (som jag låtat ut till min son) Så några hemgjorda sockar har jag inte haft. Konstigt kanske ni tycker eftersom jag stickar nästan jämt. Men det har ju mest blivit tröjor. Några sockar har jag gjort, men de flesta har jag givit bort. Men nu är det min tur att få några sockor!

I år har jag stickat två par till mig själv hittills.
Ett par i Austermann Step6
Ett par i Tant Koftas Trekking Tweed
De i Austermann gör fötterna supermysiga. Sådana måste det bli fler av :)

Utmaningen pågår från och med nu och fram till 31/8. 
Jag har bestämt att jag ska sticka sammanlagt 6 par sockor till dess. Två par i Austermann Step till sonen som har eksem på fötterna, stackaren. 

Fyra par sockor till mig. I första hand ska jag välja garner från de sockgarner jag redan har. Det räcker iofs, men sonen vill ha ett par svarta sockor så jag behöver köpa Austermann Step i svart.
Mina sockgarner i stashen
Och så har jag det här lyxiga nystanet som jag ska hämta hos en vän!
Jag har planer på hur sockarna ska stickas också. De till sonen får bli helt vanliga slätstickade "vanilla-sockor" tå-upp. Dem jag ska sticka till mig själv kommer jag också att sticka tå-upp, men kommer att hämta inspiration från de här två böckerna:
Jag är också lite sugen att pröva det här mönstret för golfsockar, jag har rester av lyxgarnet Top Draw Socks från Skeins efter min Follow your Arrow-sjal som jag tror räcker precis!
Copyright: runwithjen (ravelry)
De första paret sockar till sonen är redan påbörjat: Det är helt vanliga tå-up i en blå-grå färg från Austermann. Han vill gärna ha dem klara till påsk. Jag jobbar på i stickor 2,25 :)


2 kommentarer:

 1. Och jag har också gett mig in i utmaningen. Det var ju inte så svårt att trolla fram garn från överfullt förråd så nu dj..r ska det stickas. Skulle vilja testa dom golfsockarna. Har du mönsterlänk till dom?

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hänger på! Man kan ju inte alltid sticka tröjor ;)
   Golfsockarna heter Runner's Socks på ravelry. Jag lägger in länken i texten ovan. Det blir lättast så :)

   Radera