onsdag 9 april 2014

När garnet själv får välja

Under stickhelgen i Vrigstad släppte Veera Välilmäki en ny kofta, Basic Black. Jag blev väldigt inspirerad av den och ville sticka en i garnet Onion Knit Tussah Silk som jag köpte av Magasin Duett.

Jag har haft den som bredvidstickning sen dess och den är jättefin! När det var cirka 30 varv kvar tills jag skulle dela ärmarna från kroppen provade jag den på. Den var redan för lång! Då tänkte jag att jag måste ha fel radfasthet. Men den var på pricken rätt.

Efter lite prat med andra stickare tog jag kontakt med designern. Hon beskrev att oket skulle vara lite långt, jag förstod aldrig riktigt varför. Dessutom skrev hon att det stickade "tyget" på teststicknignen var väldigt hårt stickat. Hur det kunde bli så när de fått en stickfasthet på 22m/10cm med ett DK-garn och stickor 3,5 förstår jag inte riktigt, men så var det. Mitt garn innehåller ju lite silke så det kommer att få ett annat slags fall, så jag började tänka i banorna att det här garnet inte var menat att bli en Basic Black.

Genast börjar jag tänka alternativ. Det här garnet ger mig en stickfasthet på runt 20m/10cm med stickor 4.0 och det är ju den stickfastheten som är på många av mönstret i min underbara bok Rhinebeck Sweater. Jag älskar ju många mönster i den boken, men det är framför allt en av dem som jag tror blir fin med det här garnet: Pumpkin Ale av Ysolda Teauge!

Jag kommer inte att rippa upp tröjan riktigt än, den får ligga till sig några dagar så beslutet får mogna. men just nu är jag övertygad om att garnet egentligen vill bli en Pumpkin Ale :)©Ysolda
 

 

6 kommentarer:

 1. Den Ysoldakoftan kommer komma i mitt bibliotek på Ravelry. Görsnygg ju!
  /Paulina

  SvaraRadera
 2. Pumpkin Ale är ju supersnygg. Jag kanske ska diskutera den och min födelsedag med min mamma (som stickar mycket fortare än mig).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, den är läcker :) Lycka till med diskussionerna med mamma!

   Radera
 3. Så snygg är den! Tror att om du bara bestämmer dig så kommer det blir hur bra som helst. Det svåra är bara att ta beslutet. Kämpa på! Inte helt fel att få sticka i ett ljuvligt garn två ggr ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är helt ok. Lite synd på förbrukad sticktid, bara, kan jag tycka. Men garnet är superhärligt att sticka i! Jag kommer att njuta nästa gång också :)

   Radera