måndag 2 juni 2014

Är det OK att sticka vid middagen?

I förra avsnittet av den nya, svenska stickpodden Rätt Avigt pratade de om att sticka offentligt. På deras avsnittsguide fanns en hänvisning till ett utlåtande vett&ettiketts-gurun Magdalena Ribbing hade gjort för ett tag sen.

Och Magdalena var riktigt positiv till att sticka på krogen eller på middagar. Så länge man inte låter stickningen gå ut över konversationen. Lite att jämföra med forna tiders rökning där man sysselsatte sina händer samtidigt som man umgicks. Eller som Magdalena skriver i sin artikel "En liten behändig stickning som medfört handarbete i sällskapssammanhang är så ovanlig att den förtjänar att betraktas med vänlighet, inte som något oartigt beteende"

Underbart! Jag tar ofta stickningen med mig när jag går på middag och stickar mellan rätterna och framförallt efteråt när man umgås. Så det fortsätter jag med utan att skämmas :)

2 kommentarer:

  1. Åh, jag som är stort fan av Magdalena Ribbing blir ju jätteglad över att denna vett&etikettGuru okejar detta. Jag har med mig min stickning överallt, utifallatt. Är jag på middag själv så plockar jag fram den när det är dags för avec. Ungefär. Den mannen som tidigare var min "Iblandbo" uppmuntrade ALLTID min stickning, även på middagar. Men, å andra sidan, för att visa samma goodwill tillbaka så fanns ju alltid en dialog. För märkligt nog finns det ju faktiskt de som blir provocerade....

    SvaraRadera
  2. Åh jag måste våga då! Säger Ribbing att man får så då måste det ju gå. Jag är fortfarande en blyg stickare, stickar inte på rasterna på jobbet och inte om jag är borta hos "ickestickare på middag eller fika men vill gärna komma över den spärren. Jag börjar med att lyssna på podavsnittet som jag inte hört!

    SvaraRadera