torsdag 2 juli 2015

Dags för en ny KAL!

Det var ju säkert nästan två månader sen jag var med i en MysterieKAL, eller hur. Då var det en Outlander-sjal som skulle stickas.

Nu är det dags för en MKAL för strumpor. Och de är inte skrivna av vem som helst utan av Rachel Coopey aka CoopKnit, som jag träffade i London under Fandango!

Jag blev så inspirerad av Rachel och hennes strumpdesigner. Jag ångrar stort att jag inte köpte någon av hennes böcker då. Så när jag i tisdags såg att hon hade en MKAL som började den 1/7 tvekade jag inte alls utan hakade på direkt. Jag såg också att flera svenska strumpstickare har startat. Det går att följa under taggen #CoopMKAL

Projektpåsen jag använder köpte jag av Rachel själv i London. Så jag gick inte tomhänt från hennes monter :)

Jag ska sticka strumporna i ett garn som jag faktiskt på Fandango. Det är Elen Sock, ett sockgarn i 100% BFL från Triskelion. (som inte ens är superwashbehandlat!). Man kunde tänka sig att de inte håller så bra om det är 100% ylle i garnet, men eftersom BFL har långa strån och garnet är hårt tvinnat ska det hålla. Jag får prova i alla fall. Färgen är helt magisk och helt omöjlig att fånga på bild. Det är i alla fall ett semisolitt garn i en djupt mättad petrol-aktig nyans. Så vacker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar