tisdag 27 januari 2015

En till cowl i alpakka

I mitt Instagramflöde förra veckan radades det upp fantastiskt vackra halskragar från ett mönster som heter 3 Color Cashmere Cowl av Joji Locatelli.

Jag blev oerhört inspirerad och som den ivriga människa jag är ville jag också lägga upp en. NU. Så jag tänkte vad jag hade i stashen av tillräcklig mängd. Sockgarn, en hel del, men det ska ju ligga runt halsen så då ville jag ha något mjukt och mysigt som merino eller alpakka...  Hmm, kom jag på då. Alpakka. Jag har ju tre fina nystan Naturgarn Indiecita som jag fick med posten. Perfekt! Det är liiite för lite garn av den ena färgen, men det går att bygga om färgerna lite. Indiecitan får det bli!

Väl hemma tyckte jag att de tre färgerna inte var helt optimala tillsammans. Då berättade min stickkompis att hon hade ett par nystan Indiecita hemma som kunde passa ihop med mina. Så det fick bli en kort frukostfika hemma hos Lefknit. Mycket fotande i svartvitt hit och dit blev det. (och en kort fråga ute på Instagram) Till slut fick det bli en mörk lila tillsammans med orange och kamel.

Jag lade upp i fredags kväll och har monogamstickat på cowlen sen(förutom några korta varv om dagen på en socka...)

Nu har jag kommit en bit på det lila partiet och det är ungefär en fjärdedel kvar att sticka på halskragen.

1 kommentar:

  1. Hej o tusen tack för paketet som kom idag. Jättefina garner o färger! Det ska säkert bli till nått..om inte annat så till sockor el vantar..Kanske nån mormorsruta skulle det ju också passa bra till... jag visar på min blogg sen..så om du hälsar på nån gång så får du se.Nu håller jag på med en halsduk , en pippitröja och en kudde(virkad),Jag har många projekt på G..men det tycker jag att du också har, jiisses va många sockor du har hunnit med på ett år, inte illa!! och tröjor med..så fina!.. ha det gott o tusen tack ännu en gång för både garn o choklad..och "hänget".. Jag godis strejkar just nu men såg att chokladen hade lång hållbarhet så nån dag skall jag käka opp den..hihi...KRAM/Christine

    SvaraRadera