måndag 9 mars 2015

Sticka socka varje dag


Gillar du att använda strumpor, men tycker det är lite tråkigt att komma igång att sticka ett par strumpor, eller kanske tom aldrig kommer igång med den där andra sockan?

I så fall tycker jag att du ska hänga på att "Sticka Socka Varje Dag" på Instagram!

Efter att Missen Skapare hade läst om mina sockar jag stickade under 2014 startade hon Instagram-taggen #stickasockavarjedag. Väldigt snart hakade jag på och fler ändå.

Vad går det ut på?
Jo. Man lägger upp ett par sockar och stickar så mycket man har tid eller lust med. Bara man stickar på sockan varje dag, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året, eller i alla fall fram till nyår 2015.

Det spelar ingen roll om man bara har tid att sticka ett varv, en tå, en häl eller en hel socka. Den här utmaningen är för att vi vill få det till en vana att ta upp vår sockstickning varje dag eftersom "Många bäckar små gör en stor å".

Du kanske tycker som jag att det är härligt att ha på sig hemstickade sockar och vill ha fler sockar att välja. Eller om du redan har en full socklåda så är sockar helt perfekta presenter. Kanske finns det familjemedlemmar eller stickvärdiga vänner som skulle tycka om dina handstickade sockar?

I min familj är det mest tonårssonen som fått sockar av mig. Förra vintern märkte jag att hans eksem på fötterna blev mycket bättre av ylle sockar och jag har stickat 5-6 sockar till honom. Tyvärr sliter han ut dem nästan lika snabbt som jag hinner sticka dem, men jag kämpar på! Den här vintern har han faktiskt inte haft en enda spricka på foten :)

Följ gärna på den här utmaningen du också! Det är ingen rapportering om man klarar sig och vi har inga straff om vi missar en dag. Vi gör det för vår egen skull och för att få fler sockar stickade. Lägg bara ut bild på Instagram och tagga med #stickasockavarjedag så är du med.
Allt för att vi ska ge varandra inspiration och peppning.

Det finns också världsomspännande taggar för sockstickning: en av dem är #operationsockdrawer. Där kan man verkligen se massor av läckra sockar.

Till sist rekommenderar jag Susan B. Andersons blogg-inlägg där hon visar sin byrå med hemstickade sockar. Helt otroligt snyggt!

4 kommentarer:

 1. Vad härligt att sonens fötter blivit bra. Stickar du bara med aloeveragarn till honom??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det!
   Nej på sistone har jag provat andra garner och det verkar funka bra det också, men så ju hans så mycket bättre nu än förra året.
   De senaste var en tråd zauberball och en tråd nässelgarn. Tänkte att nässelgarnet skulle ge extra hållbarhet.
   Nästa steg får bli att sticka lyfta maskor under foten :D

   Radera
 2. Jag är så glad att jag har kommit i gång med sockstickningen igen. Mitt mål är 24 par innan nyår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen att fortsätta, Marie!
   Annars hade jag nog inte hållt i :)
   Du är ju på väldigt god väg mot 24!

   Radera