När jag bodde hemma hos Mamma hade vi en härlig altan mot söder och ungefär runt sportlovet hade snön smält tillräcklig mycket för att vi skulle kunna sitta väl påpälsade och tillaga och äta våfflor.
Nu bor vi i ett hus med inglasad altan och ungefär första veckan i februari har solen stigit tillräckligt mycket för att nå över vår granhäck och värma upp altanen så att vi klarar av att sitta där och äta utan att frysa rumpan av oss. Och det första vi brukar äta är fortfarande våfflor enligt min mammas recept.
Nu är vi ju in mitten av mars redan och altanen var riktigt varm idag, hela 25 grader. Det passade väldigt bra att äta äggvåfflor med kvarg till lunch och lite sylt som uppladdning innan vi skulle ut och ta en golfpromenad.
Hur gick golfen då? Som väntat, ganska risigt, men ett eller annat fint inspel fick jag faktiskt till :)
Om ni är nyfikna på mammas frasiga våffelrecept kommer det här:
2 ägg
1 dl vatten
2dl vetemjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
1msk flytande margarin
2dl naturell yoghurt
Vispa ägg och vatten
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
Tillsätt flytande margarin och naturell yoghurt
Grädda i våffeljärn och servera genast (annars blir de mjuka) med ditt favorittillbehör
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar