söndag 8 mars 2015

Stickhelg i Vrigstad

Den här helgen har verkligen varit en lisa för min själ. Jag har varit på Stickhelg på IM-gården i Vrigstad.
Eventet har under de senaste tre åren arrangerats sommar och vinter. Det är EmmasDagar som tillsammans med sin mamma ser till att allt blir av. 

Det håller på ända från fredag eftermiddag fram till söndag eftermiddag. Och vad gör vi? I stort sett kan man säga att vi stickar och pratar. Nån gång emellanåt blir vi serverade mat och vi bor i jättefina rum på gården.

Jag åkte med två andra stickare från Linköpingstrakten och vi inledde med en lyxig avhämtningssushi från min favoritreastaurang ShinNori. Vid ett var det dags att åka och vi packade in oss i bilen. Vi hade gott om stickningar med oss, man vet ju inte riktigt vad man vill sticka på när man är borta en hel helg :)

Vi hämtade upp en tjej till utanför Jönköping och redan vid kl 15 var vi framme vid IM-gården i Vrigstad, lite för tidigt. Men vi kunde ändå få våra rum, så vi installerade oss i våra rum och sedan gick vi ut på en liten promenad i Vrigstad, framför allt för att besöka sybehörsaffären för Gunilla behövde lite knappar till ett par koftor. Hon hittade lite knappar till sin Siri-kofta i alla fall!

Tillbaka på gården hämtade vi våra projektpåsar och satte oss i ett mysigt hörn, tog en fika och började sticka. Det är helt underbar att sitta och kunna grotta ner sig i detaljerade diskussioner om garnval, material, mönster osv.

Jag spann också en stund på sländan och provade även Emmas spinnrock, men jag fungerade inte alls med rocken, jag måste ha varit i fel mod, så jag gick tillbaka till stickandet. För att få träffa lite olika människor roterade jag lite bland sittplatserna. Framåt senare på kvällen var vi ett gäng som satt i ett rum som hette "Världens ände" och där satt vi och tjattrade till närmare halv två!

På lördagsförmiddagen var det några som var intresserad av att komma igång med sockstickning från tån. Så vi satte oss tillsammans för att jag skulle kunna hjälpa till. Det är rolig att kunna hjälpa och motivera fler att sticka sina egna sockar. 

På lördag eftermiddag kom innehavarna till garnaffären C-knit till gården och packade upp en hel del jättefina garner. Det blev världens rusing till butiken som om ingen av oss sett en garnbutik förr ;) Och det stämde säkert, i alla fall inte på ett dygn, hahaha!

Vid femtiden på lördagseftermiddagen var det hög tid för att öppna den medhavda skumpan. Ingen champagne, men väl ett gott bubblande vin från Bourgogne.

Det kan vara lite vanskligt att vina och sticka samtidigt. Det gäller att stickningen inte är för avancerad, så vi har definierat att vi har något som heter vinsticknign. Det är en enkel stickning så man inte behöver hålla reda på så mycket utan man kan bara sticka på! Bubblet var alldeles utmärkt till middagen också, vi fick exotisk planka till middag. Det är ju så himla gott!

Helgen gick väldigt fort och allför snart var det söndag eftermiddag och dags att åka hem igen.

Det jag stickade på under helgen var mina blivande golfsockar i Tant Koftas Trekking. En socka blev klar och jag kom halvvägs på foten på den andra.

Jag stickade ännu mer på tröjan Kaia som består av en kabelstickad scarf som fungerar som ok och sen stickar man uppåt och nedåt från det oket.

Inspirationen flödade under helgen och jag blev framför allt sugen på att sticka tre stycken tröjor: Boxy av Joji Locatelli, Snow in May och http://www.ravelry.com/patterns/library/laneway-2 av Veera Välimäki. 
Både Boxy och Laneway har jag garn i stashen till sedan förut så dem kan jag påbörjan närhelst jag vill. 

Jag tog det också lugnt med att handla garn. Jag hitade ett garn som skulle kunna bli ett bra par sockar till sonen. Det köpte jag med mig hem tillsammans med några hyskor som jag ska ha istället för knappar på min Idunn.

Tack alla deltagare för en helt fantastisk och ispirerande kreativ helg. Jag kan leva på det här länge! 

1 kommentar:

  1. Det var kul att träffas! Tack för supporten till sockstickningen. Min första stickhelg i Vrigstad och det kommer garanterat att bli fler./Eva

    SvaraRadera