söndag 15 mars 2015

Sytt en liten väska

Länge har jag sneglat på väskan Buttercup Bag av Made By Rae som finns som nedladdningsbart mönster på nätet. Om man bara gör den för personligt bruk är mönstret gratis, men om man vill sälja de färdiga alstren får man köpa mönstret för $10, då ingår även mönster för en större väska.


I morse började jag plocka fram syattiraljerna på altanen och lyckades få ut alla delar i rätt antal och även mönsterpassat.

Sen var det bara att sätta igång att sy. Jag har en liten syhörna på övervåningen och så laddade jag så jag hade strykjärnet redo till att pressa alla sömmar efterhand.

Vid halvåttatiden var jag klar och jag är rätt nöjd med resultatet. Det får precis plats en sockstickning, mobiltelefon och ett par nycklar.

För att hålla nycklarna på plats har sytt  fast en bit Icord (snodd) på kanten av insidan. Det finns också ett fack  på insidan och själva väskan stängs med ett magnetlås.

Det var nog inte den sista Buttercup-väskan jag gör.

Jag kan tillägga att min symaskin är Husqvarna från mitten av 70-talet. En riktig gammal trotjänare som fungerar alldeles utmärkt!
4 kommentarer:

 1. Så fin veske du har sydd! Morsomt å se enda en strikkeblogg i blogg100-utfordringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Det känns lite ensamt som handarbetesbloggare :)
   Men vi är några stycken i alla fall!

   Radera
 2. Så snygg! Jag börjar bli orolig för att du inte fått hemlispaketet jag skickade i tisdags... Det borde ha kommit fram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan min Hemlis!
   Jodå! Det fantastiska paketet kom fram redan i onsdags och jag bloggade om det direkt när jag fick det:) Kolla inlägget "Hemlispost!" från i onsdags <3

   Radera