lördag 18 april 2015

Outlander MKAL 2015

I samband med att jag upptäckte bok- och TVserien Outlander hittade jag att det hade hållits en Mystery Knit A Long (MKAL) av designern Rachel Roden i samband med att TV-serien släpptes. När jag väl hittat mönstret var alla delar släppta och man kunde se hur sjalen såg ut. Jag tyckte den var väldigt fin så jag köpte mönstret. Efter lite turer fram och tillbaka hittade jag och Farmor Gax ett bra garn till sjalen på Syfestivalen i höstas. Det var Soft Donegal Tweed från Tant Kofta.

© Jimmy Beans Wool
Det kom lite andra projekt emellan men i slutet av mars började vi sticka på våra sjalar och nu när tv-serien skulle fortsätta att sändas såg vi att det skulle ordnas en ny Outlander MKAL med start 4/4 då nya episoder sändes.

Den nya MKAL:en skulle stickas i två hekto garn i fingering weight och det såldes helt underbara nystan från Jimmie Beans wool specialfärgade för den här sjalen. Färgen heter Craigh na Dun (namnet på stencirkeln där en av huvudpersonen förflyttas i tiden, se mitt tidigare inlägg om Outlander) och var färgat i lila och grå toner. Väldigt vackert färgat men jag har andra favoritfärger.

Jag kom att tänka på att vår svenska indie-färgare Moods of Colors ofta färgar sina garner på ungefär samma sätt som Craigh na Dun var färgat, så jag höll utkik på hennes Etsy-släpp för att se om jag kunde lägga vantarna på något extra vackert garn. 


Så i början av mars släpptes färgen Blåsippa som bara bad om att få bli en sjal i av mina händer! Jag hängde på låset i Etsybutiken och lyckades klicka hem två härvor av garnet.
Och att det är blåsippornas färger i garnet kan jag verkligen hålla med om. Jag har en liten tavla hemma av Blåsippor och där finns i stort sett precis samma färgor som i mina garnhärvor! 

Nu har jag just avslutat andra ledtråden på sjalen och i och med det är jag drygt halvvägs själva kroppen av sjalen. Ledtråd tre kom idag i och med den kommer sjalens kropp att bli avslutad och sen gissar jag att man ska plocka upp stickor längs den ena kanten för att sticka någon form av spetskant eller så. 

Garnet blir så himla fint i sjalen! Normalt kan det bli lite konstigt med varierade garner och flätor men det här blir inte så tokigt.


1 kommentar:

  1. Vilket garn! Så fint. Outlander nr 2 ser ut att bli jättefin med alla flätor. Jag köpte ettan, men blev aldrig färdig att påbörja den. Men det går ju fler tåg.
    Kollade in på Etsybutiken, där du köpt ditt garn..... gissa om jag fick köpbegär??
    Ha de' gott!

    SvaraRadera