söndag 12 april 2015

Sushi

Om man nån gång har ätit lunch med mig kan det hända att man fått reda på vilken min favoritmat är. Sushi.

Jag har ofta funderat på om det skulle kunna hända att jag tröttnar på det. Jag har svårt för att tänka mig det. Antagligen har jag ätit sushi minst en gång i månaden under de senaste dryga 10 åren.

Första gången jag provade suhsi var på Kikkobar i Linköping våren 2002. Och jag älskade det på en gång! Men det finns ju sushi och sushi. Och den bästa sushin i Linköping hittar jag på ShinNori på Ågatan mitt emot Filmstaden i Linköping. 

Köksmästare Fung är otroligt noggrann med att hans sushi ska vara perfekt och han gör verkligen otroligt god och vacker sushi. Och att allt annat på restaurangen fungerar håller Anh i. De är båda två underbara människor och jag har lärt känna dem under åren som jag varit "stammis" på ShinNori. Faktiskt redan när föregångaren Nori öppnade vid Centralen besökte jag dem regelbundet.

Hela min familj är nästan lika förtjust i sushi som jag är. Vilket gör att vi äter det inte riktigt lika ofta, nu när vi har tonåringar går det åt mycket varje gång. Visst kan man laga sushi själv men den blir inte på långa vägar lika god som Fungs sushi!


Här är en bild från lördagens lyxiga hämtmiddag: en familjesushi och rullar med ebi tempura. Favoriterna var ebi tempura, chililaxtartar, avokado och en bit jag tror var krabba. Men allt är gott!

2 kommentarer:

  1. Vår familj har också Sushi som gemensam favoritmat. Barnen är inte tonåringar, men det blir ändå väldigt dyrt, så inte äter vi det speciellt ofta. Och då blir det hemmagjorda de flesta gångerna. Men gott är det!

    SvaraRadera