söndag 5 april 2015

På stickorna

Dags för en liten uppdatering av vad jag stickar på just nu. 

Igår kväll tänkte jag att så tråkigt, jag har ingen tröja jag stickar på. Det var dock inte riktigt sant. Jag sickar ju på en tröja. Till maken! Jag kommer till det snart.Längst bak till vänster i bild har jag en sjal i Tant Koftas Soft Donegal Tweed. Sjalen jag stickar är Outlander Shawl av Rachel Roden. Hon designade den som en MKAL i samband med att första säsongen av tv-serien Outlander sändes i somras. Jag upptäckte igår att jag inte läst mönstret ordentligt i början av det randiga partiet, så den ser inte ut som orginalet. Men det får vara som det är nu. Jag tänkte inte rippa. Så rolig är den inte att sticka.

Bredvid sjalen ligger Stickameras mysteriesocka. Den har jag redan skrivit om nyligen, så jag ordar inte mer om det nu :)

Närmast till vänster ligger börjant till makens tröja. Jag stickar den i Hjertegarn Alpaca Silk. Det är en fröjd att sticka med det garnet. Tur är väl det efterom det lär ta lite tid att sicka en tröja till maken på stickor 3.5 :) Mönstret heter Redford och finns i kollektionen BTman som var Brooklyn Tweeds fösta kollektion med enbart tröjor till män. Designern heter Julie Hoover.

Och så längst fram till höger ligger mina blivande Police Box-sockar. Jag ser verkligen fram emot att äntligen få ett par jag också! Garnet till sockorna är Tant Koftas police box sock-kit i handfärgd trekking.

Mer har jag faktiskt inte som jag aktivt sickar på för närvarande. Men sen finns fem ufon också ;)

1 kommentar:

  1. Jag kanske skulle kolla hur många stickningar jag har aktiva just nu. Startade tyvärr flera nya igår... UFOn har jag massor men slutför den ena efter den andra tack vare ufo-bloggen. Tur den finns.

    SvaraRadera