torsdag 23 april 2015

Sjalen Pebble Beach

I måndags kväll fick jag en ingivelse och ville börja på något annat än de stickningarna jag höll på med. Framförallt ville jag hitta något att monogamsticka på för att känna att jag blir klar med det.

Tweedsjalen blev jag lite sur på för jag gillad inte sättet som sjalen var skriven.
Den vackra sjalen i Blåsippegarnet är jättehärlig att sticka på men det är så mycket flätor på den så jag får inte något superflyt i stickningen. Och makens tröja tappade jag lite sugen på när jag fick klart den första delen.

Nåt nytt, snabbstickat ville jag ha!

Och som av en händelse får jag se på Ravelry att en av mina favoritdesigner Helen Stewart (Curious Handmade) söker teststickare till nya storlekar av den fina sjalen Pebble Beach! En av storlekarna (medium) fanns garn till i stashen:  en grå, vacker härva av Tant Koftas Filisilk!

Så igår hade jag mönstret utskrivet och gjorde mig redo med pennan, stickorna och garnet i högsta hugg och lade upp. Jag valde stickor 4.0 till garnet, som är 600m/100g. Först testade jag med mina Signature, men på dem hakade sig maskorna mellan kabeln och stickan. Så då bytte jag till Hyia Hyia Steel. Då var det lite bökigt med spetsstickningen, så till slut valde jag Hyia Hyia Sharp, vilket passade bäst eftersom det är en del spets.

Snabbt går det! Redan första dagen nådde jag 10% av stickningen. Och jag behöver verkligen monogamsticka den här fina sjalen, för den ska vara klar 4/5. Kanske den till och med kan bli klar till Fösta Maj?


2 kommentarer:

  1. Det var mig en rackarns fin sjal. Det ska bli spännande att se hur det går och vad du tycker om stickningen.

    SvaraRadera
  2. Det var mig en rackarns fin sjal. Det ska bli spännande att se hur det går och vad du tycker om stickningen.

    SvaraRadera